Home » Testat: Alpecin Caffeine Shampoo – Cafeina previne și combate căderea părului

Testat: Alpecin Caffeine Shampoo – Cafeina previne și combate căderea părului

 • 1 din 5 bărbați căsătoriți are probleme serioase legate de căderea părului
 • Căderea părului afectează 47% dintre bărbații români
 • Peste 55% dintre bărbații bucureșteni s-au confruntat cu probleme legate de căderea părului si sunt mai stresați decât bărbații din alte orașe.
 • Barbatii români cred că stresul este principala cauză a căderi părului
 • 44% dintre respondenți cred că purtatul pălăriilor prea des poate duce la căderea părului – n.r Fals

Facts, facts, facts! Asa arată o parte din studiul efectuat de GfK România, pentru Alpecin Caffeine Shampoo. Cu toate acestea, 1 din 2 bărbați care se confruntă cu această problemă nu este dispus sa cheltuiască bani pentru a o preveni. Eu aș adăuga faptul că mulți nu stiu care sunt produsele care i-ar ajuta iar alții ajung fie să își facă implant de păr (dacă au finanțe și nervi pentru asta), fie să se tundă cât mai scurt și să se obișnuiască cu faptul că lucrurile se întâmplă și, din păcate, e cam ireversibil. Sau nu se căsătoresc, nu locuiesc la București si au moștenit o avere și atunci nu mai chelesc.:)

La lansarea Alpecin am aflat multe chestiuni interesante pe care Dr. Adolf Klenk* le-a împărtășit cu audiența despre căderea părului și cum pot tratamentele pe bază de cafeină să prevină sau să încetinească acest proces.

Sampon cafeina Alpecin

De subliniat, în ciuda opiniilor diverse din studiu, ereditatea și stresul sunt principalele motive pentru care bărbații își pierd părul, și nu purtarea pălăriilor sau șepcilor.

“Pierderea părului din cauze ereditare, în rândul bărbaților, cunoscută sub denumirea de alopecie
androgenetică, este cea mai răspândită. La baza ei stă efectul dihidrotestosteronului (DHT) asupra
foliculilor de păr predispuși genetic. În timp ce alopecia androgenetică se manifestă absolut la fel în rândul tuturor indivizilor, acest proces poate fi însă influențat, în diverse condiții, de către alți factori care pot duce mai devreme și mai rapid la căderea părului. Factori precum stresul, pierderea în greutate, medicația (steroizi anabolici), deficiența de vitamina D nu ar trebui subestimați”, a explicat  doctorul Adolf Klenk, om de știință care conduce Dr. Wolff Research în Bielefeld (Germania),

Am aflat, apoi, ca unul dintre cele mai active ingrediente în combaterea căderii părului este Cafeina. Folosirea unor produse pe bază de cafeină ar trebui să înceapă de timpuriu pentru că, astfel, ele vor contribui la păstrarea rădăcinilor firelor de păr în stare activă. De reținut este faptul că ele nu ajută la creșterea firelor de păr pe scalpul chel, ci pur și simplu ajută la previne și combate căderea părului (existent). Ca o curiozitate, băutul cafelelor nu suplinește spălatul pe cap cu acest produs cu cafeină, ar fi nevoie de 45 de cafele pe zi ca să obțineți același efect, în plus cafeaua se elimină din sistem în 6 ore în vreme ce Alpecinul acționează în jur de 24 de ore la radacina firului de păr.

In baza tuturor acestor studii și fapte dovedite,în anul 2000 au luat naștere produsele Alpecin, dermato-cosmetice care au la bază acest super ingredinet activ: cafeina. Alpecin Caffeine Shampoo se adresează exclusiv bărbaților și are rezultate dovedite asupra combaterii și prevenirii căderii părului.

Alpecin Sampon cu cafeina

Se pot folosi zilnic fără teamă de supradozare cu cafeină – spălatul pe cap in fiecare zi nu provoacă deloc căderea parului dacă folosești produsele eficiente pentru tipul tău de păr (o susțin specialiștii) – și trebuie lăsate să acționeze cel puțin 2 minute până la 5 minute. Produsul se aplică direct pe păr  si apoi se masează bine.

Spuneam mai sus că a fost testat și plăcut, asta pentru că soțul meu mi-a facut un mic review al șamponului și lichidului cafeină lichidă. El are început de calviție (probabil de la stres, căsătorie și ereditar:)) și o dermatită seboreică pe scalp iar folosirea pentru o săptămână a Alpecinului i-a rezolvat această problema dermatologică – deși principala caracteristică a acestui șampon nu e de a combate aceste afecțiuni ale pielii. Nu mai are mătreață, părul nu se mai îngrașă atât de repede iar senzația după folosire este de piele calmată,  revigorată și a constatat mai puțin păr care cade la fiecare spălare. Deși face parte din categoria dermato-cosmeticelor,este important sa știți că nu provoacă toleranță la ingrediente și se poate folosi zilnic pentru foarte mulți ani de acum înainte – ca un fapt, dr.Klent explica faptul că el folosește acest produs zi de zi de 12 ani cu rezultate vizibile și eficiente.

Dacă trebuie să trag o concluzie am să spun simplu și fără să stau pe gânduri: folosiți Alpecin fără să ezitați! Face parte dintre produsele germane cu autoritate pe piața de profil și una dintre cele mai eficiente tratamente pe care le găsiți la ora aceasta în magazine.

(*Klenk este om de știință german care a dezvoltat o marcă de șampoane și balsamuri pe bază de cafeină activă, pentru a lupta împotriva căderii părului.)

Dr.-A.-Klenk-Alpecin-Simona-Dan-GfK

Dr. Adolf Klenk

Infografic-alpecin

Studiu alpecin

Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

8 Comments

 1. Alexandru
  March 7, 2018 / 11:33

  BUNĂ ZIUA ,
  PĂ DACĂ ESTE AȘA DE BUN PRODUSUL ACESTA ,DOCTORUL DE CE ESTE CHEL?
  CUM POTE SĂ ZICĂ,, CA REGENEREAZĂ PĂRUL CÎND EL ESTE CHEL?
  AȘTEPT RĂSPUNS ,MULȚUMESC

 2. Alexandru
  March 7, 2018 / 11:34

  SAU MĂ ROG,APROAPE CHEL CEL PUȚIN ÎN FAȚĂ..

  • urbandiva
   Author
   March 7, 2018 / 14:55

   vezi? e exact cum spui, nu e chel. trebuie sa tii cont si de factorul genetic, crezi ca daca produsele astea dadeau posibilitatea sa iti creasca o claie de par si sa nu mai cada nici un fir, mai aparea implantul de par? evident ca nu promite nimeni miracole, dar au efecte pentru banii aia. apoi, tipul sa stii ca nu era chel, avea chiar destul par si era si trecut de 55 de ani, adica cred ca ceva efect avusese folosirea asta constanta. efectele pe care le-am trecut si in articol sunt ca iti curata bine scalpul inclusiv daca ai ceva probleme, si nu iti mai cade parul atat de mult. se vedea la dus. pe mine nu m-au platit sa scriu despre asta, e un articol simplu, despre produs, asa cum l-am perceput noi.

 3. Tulea Gabriela
  November 28, 2018 / 08:59

  Buna ziua.As dori si eu sampon dar pentru femei.Cum pot gasi?

 4. Tulea Gabriela
  November 28, 2018 / 08:59

  Buna ziua.As dori si eu sampon dar pentru femei.Cum pot gasi?impotriva caderii parului si regenerarii

 5. Dan
  December 3, 2018 / 09:34

  Daca doar opreste caderea parului si nu regenereaza fiele pierdute inseamna ca nu e mare lucru.
  Scalpul cu eczema seboreica se rezolva usor cu tratament dermatologic care opreste si caderea parului odata cu ameliorarea afectiunii de pe scalp.
  Nu merita sa dai atatia bani pe ceva de doar mentina plus ca iti incarci pielea cu o cantitate mare de cofeina care trebuia cumva absorbita de corp.
  Dr. Klenk asta trebuia sa inventeze ceva ce reface parul, asa arata si el mai okay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?