Home » Love it: Crearea propriul parfum împreună cu Molinard și Beautik Haute Parfumerie

Love it: Crearea propriul parfum împreună cu Molinard și Beautik Haute Parfumerie

Una dintre cele mai frumoase experiențe de beauty la care am participat și care mi-a rămas în suflet este workshopul unde mi-am creat propriul parfum: L’Atelier des Parfumes, organizat de Molinard și Beautik Haute Parfumerie.

Molinard-281

M-am relaxat, am mirosit fiecare sticluță de esență și m-am lăsat purtată de amintiri, de emoții,  de miresme și de senzații olfactive, pentru ca la final să pun în sticluța mea un amestec de esențe care să îmi dea acea stare de bine și de bucurie deplină, fără compromis.

Vreau să vă explic pe îndelete de ce cred că experiența crearii propriului parfum este de încercat măcar o dată în viață (iar acum aveți și unde face asta, aici în București.)

Molinard-4

 

De câte ori nu ți-ai imaginat cum ar putea să miroasă parfumul tău preferat și ce esențe ai alege să pui în el? Eu m-am aflat în ipostaza de a pune pe hârtie și în sticluță ceea ce aș vrea să fie parfumul meu și să știți că e mai greu decât pare. 😉 Molinard ne-a pus la dispoziție zeci de esențe din care să alegem, iar mirosindu-le simțeam cum toată experiența devenea din ce în ce mai personală prin amintirile și stările pe care aromele lor mi le trezeau, prin sertaraşe ale memoriei pe care le deschideau.

Dintr-o dată realizezi cum fiecare aromă iți amintește fie de un om, de un loc, de o situație anume, fie de o stare sau de o emoție, si toate acestea într-un mod atât de viu și de pregnant cum nici un alt stimul nu cred că o poate face.

molinard2

Am eliminat multe arome, dar ceea ce am ales mi-a indus imediat acea stare de liniște și de bucurie, mi-a amintit de momente plăcute din viața mea, am pus din belșug esențe florale, ușoare, de primăvară. Aș fi ales aroma inconfundabilă de liliac, de floare de portocal, de lăcrămioare sau piper, dar m-au cucerit iremediabil tuberozele, magnolia, narcisele sau mirosul proaspăt de ceai verde. Conform piramidei olfactive am ales ca notele de vârf, cele care atrag atenția să fie ceaiul verde și honey suckle (la noi e mai cunoscuta ca Mana Maicii Domnului), notele de mijloc le-am ales să fie magnolia și narcisa, iar notele de bază nimeni altele decât mimoza și bloom flower și l-am numit “My secret garden”, mi-am spus că așa trebuie să miroasă refugiul meu secret în care florile sunt regine. Un parfum special este acela care ne trezeste emotii si sentimente pozitive, care il face de neuitat, care atunci cand il punem pe piele ne reprezinta si ne defineste. Cam asta simt eu despre “My secret garden” si experienta realizarii propriului parfum.

molinard45

molinard_1

Această experiență a simțurilor și aromelor preferate va putea fi experimentată,  începând cu luna septembrie 2016, de către orice doritor în cadrul Molinard L’Atelier des parfums la Beautik Haute Parfumerie.

 

Conceptul acestor ateliere consta tocmai in crearea propriului parfum. Un expert Creation Molinard vă va ajuta să compuneți propria simfonie olfactivă pornind de la note de bază și adăugând aromele preferate, în final având un parfum ce păstrează semnatura voastră personală. Vă invit să mergeți să încercați această experiență,  pe lângă un parfum impregnat de propriile voastre arome preferate și de alegeri extrem de persoale, veți avea bucuria unei sesiuni de introspecție și relaxare.

visite_1

sediul Molinard din Grasse

Pentru că parfumurile Molinard sunt minunate si tot acest concept este foarte frumos, aș vrea să vă spun câteva cuvinte și despre acest brand. Casa de parfumuri Molinard a luat naștere in 1849 in Regiunea Grasse din sudul Franței, fiind până azi una dintre cele mai apreciate și mai exclusiviste din întreaga lume. Molinard a lansat creații memorabile ce au trecut proba timpului, fiind azi la fel de faimoase în intreaga lume. Muzeul Molinard păstrează aromele fascinante ale parfumurilor și fabuloase sticle de crtistal Baccarat sau cele create de celebrul Rene Lalique. Molinard a început creația de parfumuri cu Eaux de Fleurs si Eau de Cologne ce erau atunci vândute intr-un mic magazin in inima orașului. Casa de parfumuri a reușit să creeze o adevărată cultură în arta parfumeriei folosind cele mai rare și mai unice extracte, iasomia, violeta, trandafirul, mimosa fiind doar cateva dintre ele.

Însăși Regina Victoria în timpul șederii în Grasse adora apele de colonie Molinard datorită aromelor unice.

Produsele Molinard sunt disponibile exclusiv in Beautik Haute Parfumerie in Baneasa Shopping City, Promenada Mall si Str. Radu Beller sau online pe www.beautik.ro

PR Samples, this is not a sponsored content (P) . Read my disclaimer.

JOIN urbandiva.ro ON INSTAGRAM & FACEBOOK

Follow me with Follow

Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

3 Comments

  1. Mihaela
    June 8, 2016 / 15:32

    Superb!!!😍😍😍 ce mult as vrea sa am și eu un astfel de parfum. Eu cred ca as pune și o esență de ciocolata😄

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?