Sunt mamă și știu câte spaime, întrebări și dileme acumulezi, deși ai deja o duzină chiar înainte de a naște. Vrei să înțelegi tot ce ți se întâmplă in sarcină, apoi apare bebelușul și totul te copleșește, vrei să știi dacă tot ceea ce faci este bine, dacă il ajută, nu mai spun de spaime legate de sănătatea celui mic, apoi nu știi unde să te mai informezi și din câte cărți să mai citești când e vremea diversificării, a mersului în picioare sau a dezvoltării vorbirii. Trec si eu prin ele și știu ca e foarte important să găsesc sursele potrivite din care să mă informez, cât mai credibile și experimentate. Deși nu am aflat de ele de la început, m-am bucurat să descopăr de curând o comoară mică numită Experiența NUK. Dezvoltate ca urmare a cercetărilor medicale, dar având la bază mai ales experiențele mămicilor de pretutindeni, cunoștințele acumulate de 6 decenii vin în ajutorul mamelor cu articolele de care au nevoie, chiar din primele zile de viață ale micuților.
Unde le găsiți? Pe siteul http://www.nuk.ro/ la secțiunea Biblioteca NUK. Acolo găsiți in limba engleză o mulțime de informații începând de la graviditate până la sfaturi și întrebări legate de alăptare, apoi nutriție si dezvoltarea celui mic.
O să găsiți si recomandări ale produselor NUK pe care le puteți folosi in stadiile de dezvoltare ale copilului, au foarte multe produse ok pentru ei. Eu am folosit pentru copilul meu căni de apă și castroane de la NUK și le recomand. Nu sunt plătită să vă povestesc despre ele :), deci puteți lua informația mea ca atare. Sunt produse de calitate, rezistente și inteligent concepute, conform datelor lor sunt utilizate in peste 110 de ţări și de pe 5 continente.
Și pentru că noua campanie #60anideNUK (aflați mai multe după tagurile #suzetanuk #campionulmeu) compară creșterea unui copil cu cea a antrenamentului unui campion, m-a inspirat sa vă povestesc despre sportul in viața copiilor sub 2 ani, asa cum are și piciul meu.
Deși eu nu sunt o persoana prea sportivă, îmi doresc ca fiul meu sa iubească mai mult miscarea și să își consume energia prin sporturi care să il încânte si să ii dezvolte abilități specifice vârstei. Am ratat lecțiile de înot pentru bebeluși, dar în vara aceasta am sa îl înscriu la câteva ore la bazin. Am văzut că, deși iubește apa, a acumulat cateva temeri când vine vorba să intre intr-un bazinaş mai plin cu apă sau când, din greșeală, inghite apa la duș, se panichează și devine nerăbdător să iasă. Nu doar ca sportul poate sta la baza unei vieti sanatoase, dar pentru cei mici am convingerea ca le da un start bun din punct de vedere fizic si mental.
Pentru un copil ca Filip, de doar 2 ani, cred ca una dintre cele mai potrivite modalitati de a face mișcare este înotul. E distractiv si ii oferă și o primă experiență complexa de educare desfășurată în afara mediului cunoscut de acasă, dar și ocazia de a invăța unele abilități importante pentru dezvoltarea lui. Studiile au arătat că bebelușii care fac înot în primii doi ani din viață dezvoltă un sentiment de adaptabilitate la mediul înconjurător mai bun și astfel, învață să fie mai creativi și mai atenți la detaliile din jurul lor.
Apropo de inot: “Încă de la naștere, copiii dețin reflexul natural al închiderii glotei atunci când sunt scufundați în apa însă această abilitate se pierde în timp dacă aceștia nu exersează. Fiecare nou-născut are potențialul de a deveni un mic înotător și, cu cât mai devreme descoperă senzația de plutire și înot subacvatic, cu atât mai relaxat și independent va deveni când va crește”, explică Florian Clenci, manager Acvatic Bebe Club.