Home » Săptămâna Grecească la Lidl = Savoarea Greciei

Săptămâna Grecească la Lidl = Savoarea Greciei

Săptămânile gastronomice naționale au început la Lidl acum mai bine de 2 ani, timp în care am devenit clientă fidelă. Am avut surpriza să descopăr produse foarte bune datorită cărora am ales să revin iar și iar. Dar, vorbind despre săptămânile gastronomice ale lumii, sunt unul dintre cele mai cool proiecte pe care mi-a plăcut să le descopăr la Lidl. Asiatice, iberice, grecești, americane, franceze sunt o parte dintre “călătoriile gastronomice” pe care le poți face săptămână de săptămâna încercând specialitățile propuse de Lidl.  Eu am savurat de curând, cu plăcere , jumătățile de portocale umplute cu sorbet de portocală, tapas-urile de brânză spaniolă, măslinele fără sâmburi umplute cu anșoa sau curmalele învelite în bacon, toate preparate din săptămâna iberică.

Începând de azi, o noua săptămână cu arome, de data asta  mediteraneene te așteaptă la Lidl in Săptămâna Grecească.

Bucătăria grecească are o istorie bogată, cu reţete uşor de pregătit şi care se bazează pe ingrediente naturale şi sănătoase. Ingredientul principal din aproape orice reţetă tradiţională este uleiul de măsline. Adaugă preparatelor tale aroma Greciei alegând uleiul de măsline 100% Kalamata (19,99 lei).

Pentru aperitiv, la Lidl poţi găsi o gamă largă de preparate de patiserie care te vor duce cu gândul la momentele de răsfăț petrecute într-o vacanță în Grecia. Încearcă pachetele cu brânză şi spanac (9,99 lei), melcişorii cu brânză şi praz (7,99 lei), plăcinta cu brânză feta, oregano (14,99 lei), melcii din aluat cu măsline şi brânză (9,99 lei), plăcinta cu cremă (12,99 lei), rulourile din carne cu umplutură de brânză

Pentru greci, momentul cinei este o bună ocazie pentru socializare şi durează ore întregi. Localnicii au acum ocazia să savureze specialităţile tradiţionale şi să se întindă la poveşti. Invită-i pe cei dragi la cină şi încântă-i cu delicioasele preparate de la Lidl. Dintr-un meniu cu specific mediteranean, nu pot lipsi calamarii (19,99 lei), caracatiţa (49,99 lei) sau midiile (14,99 lei).

La desert cu siguranţă trebuie să alegi produsele tradiţionale elene la care orice turist visează atunci când ajunge în ţara zeilor: baclavaua cu nucă și scorțișoară (16,99 lei), halvaua cu migdale (7,99 lei), cu ciocolată amăruie (8,99 lei) sau cu miere (9,99 lei).

Nu uita că meniurile greceşti sunt întotdeauna însoţite de o băutură bună. Degustă tradiţionalul Ouzo (29,99 lei), vinul alb sec Santorini Asyrtiko (29,99 lei) sau vinul grecesc Retsina (9,99 lei).

Prinde chef de vacanţă, soare şi distracţie în Săptămâna Grecească de la Lidl!

Să nu uit, nu rata nici branza Halloumi, una dintre cele mai gustoase preparare  de brânză, pe care o poți pregăti pe grătar sau în tigaie și pe care o găsești în diverse sortimente, săptămâna aceasta la Lidl .

Vezi toată oferta săptămânii grecești, aici.

Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?