Începând cu luna aceasta inaugurez rubrica de rețete delicioase și rapide. Din lipsă de timp prefer să încerc rețete bune, bune dar foarte ușor de făcut. Primele rețete vin la pachet și cu povestea celor două inimioare de zahăr colorat, Marga si Ritar.
Marga si Ritar – inimioarele colorate de zahăr de la Mărgăritar – se caramelizează la soare și s-au gândit să se răcorească puțin. De aceea, Marga a propus sa facă o baie într-un milkshake, iar Ritar vrea sa îndulcească o înghețată de fructe. Iată ce rețete dulci și greu de refuzat iți recomandă!
Milkshake de ciocolată cu banane și capsune
Ingrediente
– 1 cană cu lapte degresat
– ½ cană cu capsune, neindulcite
– ½ banană coaptă
– 2 linguri cu ciocolata praf (pentru bauturi)
– ½ linguriță cu extract de vanilie
– 2 inimioare Margaritar
Mod de preparare:
Intr-un blender, se combină toate ingredientele. Se amestecă până când se omogenizează. Daca il vrei mai
dulce, mai poți adăuga încă o inimioară colorată Mărgăritar. Dacă obții o consistență prea densă, mai poți
adauga capsune. Vei obține două porții de milkshake delicios.
Înghețată din iaurt de cocos
Ingrediente
Pentru piureul de legume:
– 2 căni cu fructe: cum ar fi piersici, căpșune și afine
– 6 inimioare Mărgăritar
– Sucul de la o lămâie
Pentru iaurtul de cocos:
– 1 ceașcă de iaurt
– 1 ½ ceașcă cu zahăr pudră
– 1 lingură de extract de cocos
– ½ ceașcă cu fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare
Pentru piureul de fructe: Amestecă toate fructele, inimioarele Mărgăritar și sucul de la lămâie în blender
până se omogenizeaza.
Pentru iaurtul de cocos: amestecă iaurtul, nuca de cocos si zahărul Mărgăritar.
Pune în formele de înghețată straturi consecutive de piure de fructe și iaurt și introdu în mijloc câte un băț.
Bagă la congelator pentru 8 ore. Ca să scoți înghețata mai ușor la final, pune partea de jos a formelor in
puțină apa călduță. Servește înghețata dupa ce ai dat-o puțin prin fulgi de nucă de cocos.
– Tu în ce preferi să pui inimioarele colorate de la Margaritar?
– Ce rețete dulci, de vara iți plac și prepari?
(Foto: PR, Pinterest)