Home » Movie Night: Sully: Miracolul de pe râul Hudson

Movie Night: Sully: Miracolul de pe râul Hudson

Daca vreti sa ajungeti zilele acestea la cinema si sperati sa nimeriti peste un film bun,  va recomand sa nu dati cu banul ci sa mergeti la fix alegand sa vedeti „Sully: Miracolul de pe râul Hudson”. Nu doar in Romania este liderul box office-ului cu incasari de 383.322 lei in primul weekend, ci si la americani a reusit sa fie in top 3 filme de box office in aceste zile. Ma rog, asta nu inseamna poate decat niste cifre, dar critica de specialitate ii aduce multe laude si pe buna dreptate.

Este un film bazat pe un fapt real, ceea ce face ca povestea sa fie cu atat mai speciala si plina de emotie. Pe scurt treaba sta cam asa: la data de 15 ianuarie 2009, întreaga lume a asistat la un eveniment ce a devenit cunoscut sub numele de  „Miracolul de pe râul Hudson”, după ce căpitanul „Sully” Sullenberger a reușit să-și ghideze aeronava avariată spre apele înghețate ale râului Hudson, unde a efectuat o aterizare forțată care a dus la salvarea celor 155 de persoane aflate la bord. Totuși, în ciuda faptului că Sully a fost aclamat de presă și de public pentru excepționalele sale abilități de navigație aeriană, evenimentul a fost urmat de o anchetă care amenința să-i distrugă atât reputația, cât și cariera.

Tips: Daca vrei sa vezi cateva detalii despre Sullenberger

hudson

Imagine reala cu avionul aterizat in raul Hudson

Un film regizat extraordinar de câştigătorul premiului Oscar, Clint Eastwood sub bagheta caruia se afla in rl principal un alt mare castigator al unui Oscar, Tom Hanks. Privind filmul ma gandeam ca daca nu exista Tom Hanks pentru rolul asta trebuia sa il inventeze, nu stiu ce alt actor din generatia lui s-ar fi potrivit manusa acestui personaj, este unul dintre acele situatii in care actorul si personajul real se aseamana perfect.

Este o poveste despre cum omul obisnuit isi face treaba cu responsabilitate si cu toata implicarea si devotamentul in conditii absolut extraordinare si fara precedent, devenind un reper pentru ceilalti. Filmul reuseste sa capteze intreaga esenta ce face din aceasta intamplare sa fie recunoscuta ca un miracol: ajutorul neconditionat, cel pe care il dai fara sa te gandesti de doua ori, simplu, autentic si mai ales uman.

Clint Eastwood a filmat 95% din scenele filmului cu noile camere ALEXA IMAX de 65mm, făcând din „Sully” al doilea film în care sunt utilizate aceste camere, şi primul filmat aproape în întregime cu noile camere digitale 2D dezvoltate în cadrul parteneriatului dintre IMAX și ARRI. Exclusiv în IMAX, secvenţele se vor extinde pe verticală pentru a umple întregul ecran, oferind cu 26% mai multă acţiune decât ecranul standard, de o claritate şi culoare neegalate, pentru o experienţă cu adevărat unică şi captivantă.

Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?