Home » Lidl a lansat programul national de reciclare PET-uri ComPETitia pentru un viitor mai bun

Lidl a lansat programul national de reciclare PET-uri ComPETitia pentru un viitor mai bun

Mă bucură inițiativa celor de la Lidl, reciclarea este o chestiune greu de realizat în România, deși încercări au mai existat, dar rezultatele sunt/au fost aproape inexistente. Am văzut an de an voluntari ai organizațiilor de mediu cum încercau să strângă deșeurile, reciclabile cele mai multe dintre ele, din zone de agrement, păduri, spații verzi pe care cetățenii patriei le aruncau iresponsabil pe unde apucau. Lipsei unui sistem coerent de recilare i se adaugă și lipsa unei educații sănătoase în privința acestui fapt atât de important în viața unei comunități civilizate. Îmi amintesc de exemplele de acest gen pe care le-am descoperit în in călătoriile mele, și cel mai repede îmi vine în minte prima experiență cu reciclarea avută în Austria, unde sistemul era foarte atent conceput și restrictiv. Acolo, orice gospodărie avea sistemul propriu de colectare iar amenda pentru nerespectarea colectării selective începea de la 100 euro. Personal am încercat de nenumărate ori să trimit catre reciclare tot soiul de ambalaje, cele mai multe de plastic, însă mijloacele prin care puteam face acest lucru erau depășite sau fără succes. La conferința la care am luat parte acum cateva zile am aflat entuziastă că Lidl demarează campania „ComPETitia pentru un viitor mai bun”, un proiect cu o larga acoperire nationala care are ca scop educarea și implicarea românilor în colectarea selectivă a deseurilor de ambalaj, cu precădere a celor de tip PET. Proiectul este organizat în parteneriat cu Intersemat si Asociatia Planeta Verde, beneficiind de sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Padurilor.

lidlreciclare

Asa arata punctele de colectare pe care le gasiti in parcarile Lidl

Politicile de mediu ale Lidl Romania, preocuparea sa continuă de a respecta standardele și normele ecologice internaționale, precum și dorința companiei de a oferi sprijin comunității pentru un viitor mai bun au stat la baza dezvoltarii unui proiect național de colectare selectivă a ambalajelor de tip PET. Astfel, cu sprijinul partenerilor, s-a lansat campania „ComPETitia pentru un viitor mai bun”.

Românii sunt așteptați să vină cu PET-urile la punctele de colectare (căsuțele verzi) aflate în toate parcările magazinelor Lidl din tara și să intre în „ComPETitia pentru un viitor mai bun”.  De luni până vineri, între orele 08.30 – 11.00 și 16.30 – 21.00, și sâmbătă și duminică între orele 09.00 și 14.00, la căsuțele verzi din parcările tuturor magazinelor Lidl din țară se vor afla reprezentanții Intersemat. Efortul lor va fi răsplătit cu premii săptămânale, constand in 100 de vouchere Lidl / saptamana in valoare de 20 de lei, oferite persoanelor înscrise la momentul respectiv, în ordinea cantității de PET-uri reciclate în competitie și cu premii atrăgătoare la final de campanie – un Audi A3 e-tron, 10 biciclete de oras, 10 TV Smart LED Samsung, oferite prin tragere la sorți, luând in calcul absolut toți înscrișii în competitie.

Mai multe informații despre campanie pot fi găsite pe site-ul dedicat: competitialidl.ro.

lidlbucur

Dragos Bucur, sustinator al campaniei

Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?