Home » Inspirație pentru casă: Faianță pictată Cameleonia

Inspirație pentru casă: Faianță pictată Cameleonia

Sunt pasionata de decoratiunile interioare, renovarile nu ma sperie si nici nu ma obosesc, imi place grozav de mult sa ma inspir de pe siteurile si din revistele de specialitate, strabat cu interes magazinele de profil si incerc sa pun in practica idei faine si ingenioase, fara sa depasesc sau sa fac tandari bugetul. Iar asta imi si iese, sa stiti. Ș) Una dintre ideile de design care mi-au placut si pe care am si folosit-o la un moment dat si pe care o am in vedere si pe viitor este folosirea decorurile artistice din faianţă pictată. Este acel element original care da culoare si farmec unui spatiu banal, care incarca cu optimism locul.

De curand am descoperit astfel de decoratiuni speciale la  Cameleonia, un concept super misto si unic in Romania, pe care vi-l recomand daca va ganditi sa va decorati casa sau terasa (sau piscina) cu ceva cu adevarat special.

cameleonia4

Porniti de la o imagine care va place si va fascinează şi pe care doriti să o vedeti undeva in locuinta voastra iar mesterii v-o realizeaza manual pe placi de faianta. După realizarea picturii de către maeştri artizani spanioli, ce folosesc tehnici vechi de peste 500 de ani, plăcile de faianţă sunt introduse în cuptor, crescând treptat temperatura până la 1000 de grade Celsius, pe o perioadă de 24 ore.

cameleonia1

1343067_product

Temperatura ridicată permite fixarea culorilor, astfel încât faianţa poate fi spălată şi curăţată atunci când este montată, fără riscuri de decolorare. Tehnica de montaj este aceeaşi ca la faianţa obişnuită, numai că fiind realizată manual, fiecare tuşă de pensulă este unică. Existând variaţii de temperatură în ciclurile de coacere, culorile faianţei îmbrăţişează nuanţe uşor diferite, acesta fiind unul dintre motivele ce le oferă caracterul unic şi amprenta handmade. Astfel, acelaşi decor pictat de două ori de acelaşi pictor poate avea mici diferenţe în tabloul final.

629063_big 633912_product f96a689e-5f3c-45d1-ac62-8b1bbedb7233

Doar imaginatia voastra este limita, practic cu acest concept adus de Cameleonia in Romania poti alege orice model sau imagine pentru obtine decoratiuni si produse unice. Deşi tehnica dăinuie de sute de ani, ai libertatea să optezi pentru motive şi simboluri specifice societăţii contemporane.

Ce ziceti? Cum vi se par aceste idei de design? Va inspira? Pentru detalii intrati pe http://www.cameleonia.ro/produse

Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?