Home » Film: Finding Dory. Morala: prietenii sunt familia pe care o câştigi în viaţă

Film: Finding Dory. Morala: prietenii sunt familia pe care o câştigi în viaţă

Iata ca după 13 ani de la multipremiatul film „Finding Nemo / În căutarea lui Nemo”, regizorul Andrew Stanton a avut revelaţia unei poveşti nespuse pe care o transpune pe ecrane intr-un film plin de aventură: Finding Dory.

Ca oricare dintre filmele Pixar, nici Finding Dory nu face excepție din a fi un film isteț și jucauș, al cărui mesaj e pe cât de simplu pe atât de adevarat: familia reprezintă mai mult decat cei al căror ADN il avem in comun, pentru că prietenii sunt familia pe care o câştigi în viaţă. Intr-o lume  in care pericolele si necunoscutul pot sa ne schimbe destinul oricand, cei pe care ii cunoastem in aceasta aventura numita “viață” sunt familia pe care o castigam si pe care, de multe ori, ne putem baza mai mult decât pe cei de un sânge. Este o lectie oferita cu umor si candoare de catre regizorul Stanton, un film in care se depaseste legatura dintre tata si fiu din Finding Nemo si se trece la urmatorul nivel – acela al legaturilor pe care le stabilim cu prietenii pe viata.

Dory este peştele albastru care are probleme de memorie şi, deci, uită cu uşurinţă multe lucruri. În mod uimitor, deşi nu ţine minte figurile pe care le-a întâlnit în Ocean, de-a lungul vieţii, are amintiri emoţionale şi senzoriale, cea mai pregnantă fiind cea de abandon şi de pierdere. Cheia intregului scenariul este exact aceasta pierdere de memorie a lui Dory, dar care nu a reusit niciodata sa o deturneze din adevaratul sau drum. A reusit doar pentru ca nu a renuntat niciodata  – “continua sa inoti, continua sa inoti”, isi spunea mica Dory – ceea ce reprezinta o grozava lectie pentru cei mici, dar si pentru cei mari, deopotriva.

FINDING DORY – When Dory finds herself in the Marine Life Institute, a rehabilitation center and aquarium, Hank—a cantankerous octopus—is the first to greet her. Featuring Ed O'Neill as the voice of Hank and Ellen DeGeneres as the voice of Dory, "Finding Dory" opens on June 17, 2016. ©2016 Disney•Pixar. All Rights Reserved.

E o poveste despre familie”, afirmă Ellen DeGeneres, actriţa care îi dă glas lui Dory. „E şi o poveste despre curajul de a face ceea ce trebuie făcut, chiar dacă nu îţi aduci aminte exact în ce constă asta.”

FINDING DORY – Marlin and Nemo get guidance from a pair of lazy sea lions in an effort to catch up with Dory. Featuring Idris Elba as the voice of Fluke and Dominic West as the voice of Rudder, "Finding Dory" opens on June 17, 2016. ©2016 Disney•Pixar. All Rights Reserved.

Dory se aventurează în necunoscut alături de prietenii care îi sunt a doua familie şi ajunge la Acvariul din California unde speră să fie părinţii ei, iar aici îşi face repede noi prieteni dragi, lărgindu-şi familia adoptivă, în timp ce o caută pe cea biologică.

Mergeti sa vedeti acest film pentru ca, pe langa minunatele imagini marine pe care Pixar si le-a imaginat pentru noi, va veti delecta si cu o poveste frumoasa si moralizatoare.

Vedetele si jurnalistii, bloggerii din Romania au cautat-o si au si gasit-o pe Dory la petrecerea de lansare a filmului care a avut loc la piscina Club Diplomat, dar si la premiera din cinematografe.

Anca-Serea-copiii

Anca Serea si copiii

Antonia-Giulia-Anghelescu-fetita

Antonia si Giulia Anghelescu

Bianca-Brad

Bianca Brad

Serban Copot si familia

Şerban Copoţ,

atmosfera7 atmosfera10

Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?