Home » Da sau Nu: părul cărunt

Da sau Nu: părul cărunt

Carevasazica, de curând, în vreme ce mă spălăm pe dinți în fața oglinzii din baie și mă gândeam la nemurirea sufletului, am văzut, aproape șocată, TOATE FIRELE ALBE DE PĂR. 😨Nu era ca și cum descopeream pentru prima oară că ședințele de redacție (interminabile) și-au lăsat amprenta asupra şatenului meu natural, albind fără milă fire din creștetul capului. Doar am descoperit că acum am și mai multe. De unde vin și de ce sunt atât de multe?
Ei bine, mi-am spus: Hell, no, ce voi face acum? 😕

Cică o vorbă din popor spune că “dacă îți smulgi un fir de păr alb altele vor veni la înmormântarea lui..” 😀 Specialiștii contrazic vorba din bătrâni dar, acum fie vorba între noi, și dacă începi să ai prea multe e cam greu (sau imposibil) să le smulgi pe toate.

Și de aici dilemele curg râu: sa mă vopsesc sau să nu mă vopsesc, uneori vopsitul la salon poate să coste destul de mult, atunci să le las așa sau să le ascund, dar există vreo vopsea pe piață care chiar funcționează pe părul cu multe fire albe (vedeți că evit grizonat), dar dacă mă vopsesc ce nuanță să fie și dacă îmi crește părul prea repede pot să fac față chinului vopsitului all the time?

O concluzie e certă: Aș putea să accept duzina de fire albe dar…Nu cred vreau.

Am căutat pe net inspirația, sa văd femeile cool ce fac cu părul alb care se încăpățânează să se ițească în creștet, atunci când ți-e lumea mai dragă.

sarah.jpg

 

sarahharris3

Sarah Harris este fashion director la Vogue UK. Într-un interviu povestește că a început sa aibă păr alb de la vârsta de 17 ani și, de atunci, continuă să îi apară tot mai mult. A renunțat să își mai coloreze părul de la vârsta de 20 de ani. Deseori este oprită pe stradă și întrebată ce culoare de păr folosește și la ce salon s-a vopsit. Susține că nu își îngrijește părul într-un mod anume, nu folosește produse highend, ci se rezumă la orice șampon care îi place de pe raftul de la magazin sau la ce folosește soțul ei și se găsește în baie. O abordare relaxată și de reținut.

stacy-london

Stacy London – fashion editor, stilista, realizatoare de emisiuni tv.

greyhair

 

Ei bine, ati inceput sa va numarati firele de par alb? Si daca ati pierdut numaratoarea ce faceti? Vopsiti parul sau va bucurati de un aer special dat de parul carunt? M-ar bucura un feedback!:)

Foto: via Pinterest

Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

3 Comments

 1. Tina
  May 25, 2015 / 12:12

  Mie imi plac firele albe de par, mai ales daca se unesc in suvite, pe conturul fetei, aduc parca un aer elegant, natural, cum se vede la Stacy London! Daca sunt rasfirate, nici nu se observa foarte tare daca nu sunt multe….
  Eu zic ca e important ca firele albe sa nu fie un motiv in plus de stres si nemultumire! Vai cat de mult imi place look-ul lui Sarah Harris!!!!

 2. urbandiva
  Author
  May 25, 2015 / 13:25

  Înțeleg ca este și un trend granny hair…În care părul grizonat/alb e la mare moda. O sa caut detalii și revin cu un nou material. So,dacă ai fire de par albe în dotare te scutește de un mers la salon ca sa le obții. ;))

 3. CristinaP
  May 29, 2015 / 12:37

  I’m a natural and always will be. Stii ce ma enerveaza, ca si daca tu te impaci cu firele albe se gasesc niste “cunostinte”sa se minuneze de firele tale albe si sa te intrebe de ce nu te vopsesti. Sa fim seriosi cate si cati dintre noi cele cu par alb aratam asa glam ca divele de mai sus??? Cred ca am putea sa prevenim aparitia altor fire albe daca fiecare si-ar vedea de treaba lui 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?