Pasiunea mea pentru super eroi e satisfacuta si de data asta prin lansarea filmului „Captain America: Război Civil” de la Marvel, la avanpremiera caruia am fost saptamana trecuta. Dupa confruntarea intre Batman si Superman asteptam cu interes razmerita din interiorul echipei Razbunatorilor (The Avengers), iar inainte sa vad filmul deja ma pozitionasem in tabara lui Tony Stark aka Iron Man, fara sa stiu ca, in fond, Captain America are un potential urias sa imi devina muuult mai simpatic.
În primul weekend de la lansare, „CAPTAIN AMERICA: RĂZBOI CIVIL” a înregistrat în România încasări record de aproape 500.000 de dolari americani şi peste 87.000 de spectatori, devenind astfel cel mai bun film Disney cu supereroi din 2016, cât și filmul Disney cu supereroi care are cele mai mari încasări la lansare din toate timpurile.
Pe scurt povestea suna cam asa:
Steve Rogers conduce nou-formata echipă a Răzbunătorilor, în eforturile lor susţinute de a proteja umanitatea. Însă după ce un alt incident în care sunt implicaţi Răzbunătorii are drept rezultate daune colaterale, presiunea politică este în creştere, pentru a instaura un sistem de responsabilizare, condus de un corp guvernamental care să supervizeze şi să coordoneze echipa. Noul status quo produce o fractură între Răzbunători, care are drept rezultat împărţirea în două tabere – una condusă de Steve Rogers şi de dorinţa sa ca Răzbunătorii să rămână liberi pentru a apăra umanitatea fără amestecul guvernului, iar cealaltă condusă de Tony Stark şi decizia sa surprinzătoare de a sprijini coordonarea echipei de către guvern.
Aceasta poveste a Razbunatorilor este metoda foarte inteligenta de a conecta lumea supereroilor cu vremurile si povestile din lumea reala. In plus, personajele capata si o dimensiune umana cum rar vezi prin filmele adaptate dupa benzile desenate cu super eroiȘ cum arata 3 super eroi inghesuiti intr-un VW Beetle versiunea aia din 1900 toamna sau cum e recrutat in echipa, direct de la “gradinita”, Spiderman. E un film amuzant, cu 2 ore si 1/2 de actiune in care nu poti sa te plictisesti, e genul acela de poveste care va face fanii Marvel sa revina si sa salute iar si iar filmele cu super eroi. E un film despre prietenie si conflicte si despre cum acestea din urma reusesc sa copleseasca si saboteze tot ce inseamna cea dintai.
Pentru pasionati: Schimbări de stil la unii dintre super eroi
Super eroul Hawkeye a trecut printr-o schimbare de stil vizibilă, începând cu armele sale: are acum un baston pentru luptele de aproape, iar celebrul său arc e refăcut pentru a fi ţinut în mâna stângă şi e mai uşor de folosit. În plus, acum super-eroul poartă o jachetă cu mânecă lungă în locul vestei şi revine, ca stil cromatic, la tradiţionala culoare purpurie.
Anthony Mackie e foarte încântat de îmbunătăţirile aduse costumului său Falcon, în care se simte acum mult mai mult ca un Răzbunător. La stima de sine crescută contribuie, desigur, şi roşul aprins de pe aripi.
Cum Scarlet Witch e acum o Răzbunătoare cu acte în regulă, şi costumului lui Elizabeth Olsen a suferit ceva transformări. Acum ea poartă un costum de super-eroină, din piele, şi o haină care simbolizează mişcarea rapidă.
Cât despre Ant-Man, şi ţinuta lui a fost un pic aranjată în noul film cu super eroi: un costum high tech, casca nu mai are cabluri, iar antenele se ivesc din partea de jos. În plus, regulatorul nu mai are buton de formare pe el.