Home » 4 tradiții de Crăciun ale noastre care să vă inspire

4 tradiții de Crăciun ale noastre care să vă inspire

Crăciunul e sărbătoarea mea preferată, sunt născută pe 24 decembrie și, pentru mine, perioada aceasta este plină de semnificații și de bucurii. Imi place să pregătesc surprize pentru cei dragi, îmi plac colindele, să îmi împodobesc bradul, să caut ornamente deosebite, (ăă.. .. să primesc cadouri, really is fun:)), să miroasă a cozonac, să beau vin fiert cu scorțișoară și felii de portocală, și cel mai important, să îmi adun prietenii și familia la un loc. O parte importantă a familiei mele nu mai locuiește de aproape 20 de ani in țară și de sărbători le simt lipsa înzecit pentru că este foarte greu să ne reunim. Probabil și de aceea an de an încerc să adun în jurul bradului, în ajun de Crăciun, pe cei mai buni și apropiați oameni din viața mea. In fiecare an am adoptat niște tradiții numai ale noastre, iar anul ăsta îmi doresc să mai adaug măcar 2:) pentru anii ce vor urma, de care Filip să își aducă aminte cu drag.

craciun2015_1

Hai cu steaua aia in varf!

1.Petrecerea din ajunul Crăciunului. De foarte mulți ani în ajunul Craciunului cei mai apropiați oameni din viața mea vin să petrecem împreună. Lasă ei fiertul sarmalelor, tăiatul de zarzavat pentru salata de boeuf și aspiratul casei și vin să intre în atmosfera de Crăciun împreună cu noi, iar asta mă onorează și umple de bucurie. Gătesc pentru ei, și am încercat în fiecare an să găsesc niscai rețete noi, ingenioase, cu arome și în combinații originale, cam atunci dau iama în rețetele din revista Good Food:)). In ultimii ani, de exemplu, am făcut chifteluțe la cuptor din conținutul cârnaților aromați în care am înglobat merișoare sau fistic – iată că am regăsit rețeta pe siteul lor, sunt foarte ușor de făcut și sunt perfecte să mai întrerupă gustările grele de la pomana porcului. Ohhh, și acum când vă scriu salivez numai gândindu-mă la ele!:)

Și tot cu ocazia asta, Ica (bunica lui Filip) ne trimite o tavă mare de tiramisu, e deja o tradiție să încheiem cina din ajun cu o felie de prăjitură cu multă cafea, oricum cine mai doarme în noaptea aia când știe că trebuie să vină Moș Craciun;)). Îmi place mult ideea unei cine în ajun sau a prânzului de Crăciun alături de familie și de prieteni, eu nu cred ca sunt așa dese momentele peste an în care să ne adunăm, iar asta poate să devină o tradiție de care să ne bucurăm.

2.Dacă atunci când eram mici săream cu deschisul de cadouri peste pachetul cu pijama care ne aștepta sub brad – eu mai primeam an de an si câte o nouă salopetă de iarnă, doamne, ce mă mai dezumflam când vedeam că în pachetul ăla maaaare nu e o păpușă ci un upgrade la salopeta de fâş, de anul trecut am ales sa luăm câte una și pentru Filip. Anul trecut era prea mic să știe că i-am luat două, una cu reni și alta cu elfi. Deși eu nu mai primesc de vreo câțiva ani pijamale de la mama, acum am început să îmi cumpăr singură de fiecare Crăciun câte una cu reni, fulgi de nea sau oameni de zăpadă.:))

132-147s

Pijama pentru băieței de la NEXT – http://ro.nextdirect.com/ro/g94190s4

3.Aștept să mai crească Filip (pe la 5-6 ani) și voi adopta o nouă tradiție despre care citeam pe undeva și care mi-a plăcut atât de mult, și anume să ne luăm câte un sac de dormit și pături călduroase, cărțile cu povești și să dormim sub bradul împodobit așteptându-l pe Moş Crăciun. Ce poate să fie mai frumos decât sa creezi amintiri de poveste copilului tău…?:)

4.Mi-a plăcut foarte mult ideea ca în fiecare an să punem în brad un ornament special pentru Filip. Anul trecut am descoperit (la Bebetei) niște globuri mari, foarte frumos pictate și cu prenumele copilașului scris pe ele, dar nu aveau și cu Filip. In schimb am ales o vulpiță de la Accesorize (care s-a adăugat colecției noastre de animăluțe fantastice și personaje de poveste pe care le agățăm în brad an de an), dar anul acesta îi voi picta chiar eu un ornament cu numele lui. Sper ca peste foarte mulți ani va avea un brăduț plin cu amintiri la care se va uita cu drag.

craciun_traditie

Vulpița lui Filip

craciun2015

brad2015

Bradul nostru anul trecut

Sper să vă inspire micile noastre tradiții de Crăciun și aștept să îmi povestiți ce faceți voi în perioada aceasta specială din an.

Ah, și să nu uit, de Crăciun mi-aș mai dori să văd asta de la fereastra mea:))

craciun3

Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

3 Comments

  1. Alice
    December 15, 2015 / 09:37

    🙂 imi plac ideile tale.eu as prelua traditia or ornamentului de brad pentru fetita mea.cred ca i-ar placea și ar fi un obicei frumos

  2. Andreea
    December 15, 2015 / 10:45

    Buna ideea cu traditiile. Eu nu m-am gandit pana acum sa imi fac cateva traditii, mereu e mare nebunie de sarbatori, ne agitam sa impodobim bradul, casa, pe unde umblam in ziua de Craciun, ba facem sarbatorile la ai mei, ba la ai lui. Iar daca stam acasa de Craciun cadem lati toti de la trebaluit pentru curatenie, mancare cat pentru o saptamana!!! De data asta o s aincerc sa avem un Craciun mai chill, cu cateva traditii ale noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?