Home » Viața bate filmul: Cod roşu la Londra

Viața bate filmul: Cod roşu la Londra

In lumina ultimelor evenimente teribile ce au avut loc în Belgia (si/sau Turcia) în aceste zile, filmul Cod roșu la Londra (care rulează deja în cinema) nu pare, din păcate, un scenariu complet ireal.

Cod roșu la Londra (London has fallen) îl are în rol principal pe Gerard Butler (care, aș spune eu, e un pic exagerat de rezistent la gloanțe, bombe sau accidente de mașini și elicoptere) și este o continuare celebrului Cos roșu la Casa Albă. Acțiunea se petrece la Londra, unde prim ministrul britanic a murit în circumstanțe misterioase. La funeraliile sale participă lideri ai statelor din toată lumea occidentală. Dar, ceea ce începe ca fiind cel mai bine păzit eveniment din lume se transformă într-un complot menit să ucidă preaputernicii zilei, și să arunce în aer fiecare simbol al capitalei Marii Britanii.

Capitala britanică devastată intră în stare de alertă. Poliția și forțele armate realizează că au fost compromiși, teroriștii se ascund in rândurile lor iar comunicațiile sunt interceptate. Agentul Banning interpretat de Gerard Butler trebuie să il țină în viață pe președintele american și să fie mereu cu un pas înaintea adversarilor.

Sună oarecum plauzibil, așa-i? Pelicula, în opinia mea, cred că atinge niște anxietăți ale zilelor noastre, taman de asta vă și făceam la început o conexiune cu atacurile din aceste zile. Deși, cu un scenariu ușor dus extrem și cu ceva tendințe xenofobe, filmul te cam pune pe gânduri. I mean dacă acum 15 ani ți s-ar fi părut că e pure fantasy ca o grupare teroristă să se organizeze temeinic și să arunce în aer diverse obiective și să omoare sute de nevinovați intr-o singură zi, acum te cam sperie.

E un film 100% de acțiune pe care eu cred că trebuie să il vedeți mai ales in aceste vremuri tulburi.

Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?