Home » Recomandare de film: Burnt, Super Chef

Recomandare de film: Burnt, Super Chef

Am văzut Burnt şi mi-a plăcut. De aceea vi-l recomand şi vouă. Este o poveste despre a două şansă, despre prietenie şi iubire, despre gastronomie şi pasiunea pentru ceea ce faci în viaţă. Adam Jones interpretat de Bradley Cooper este un chef de 2 stele Michelin (care iși dorește 3), un om care a avut şi a pierdut totul şi care o ia de la capăt cu putere şi ambiţie după ce încearcă lase în spate un trecut cu obiceiuri distrugătoare.

BURNT_TOPPER_01

Nu am putut nu remarc un subiect tot mai actual în zilele noastre, pasiunea pentru gastronomie care a revenit în forţă de ceva ani. Programele TV şi revistele, siteurile online şi aplicaţiile mobile sunt peste tot şi te îmbie guşti arome noi şi testezi restaurante şi locuri inedite în ale gastronomiei. Oamenii din această zonă devin celebrităţi şi poartă cu mândrie numele de chef. Lupta pentru recunoaştere şi perfecţiune gastronomică se cuantifică în stele Michelin, iar acest lucru împinge extrem de mult limitele oricărui chef ce doreşte se apropie măcar de aceste performanţe.

Burnt este o poveste amuzantă şi emoţionantă care tratează mai subtil această lume a gastronomiei mondiale, dar oferă şi lecţia prieteniei şi maturităţii în care personajul Adam Jones (a kind of an asshole:)) înţelege nu poţi reuşeşti şi ai succes decât dacă iti plateăti datoriile din trecut şi dacă te laşi ajutat şi înconjurat de oameni pe care îi respecţi şi care iți împărtăşesc pasiunea.

Personajele care încheie cercul şi oferă substanţă sunt talentata chef Helene interpretată de Sienna Miller şi Tony interpretat de Daniel Brühl. Am descoperit o Sienna Miller super mişto, fără fasoane, cu o înfăţişare relaxată şi un spirit independent, mama singură şi plină de energie. Ea şi Cooper au o chimie aparte în film dar povestea lor nu acaparează scenariul ci oferă elementul special al acţiunii.

chef

E un film drăguţ, cu actori talentaţi şi cu un subiect bun care a beneficiat de consultanță de specialitate în ale gastronomiei şi care aduce câteva teme bune de reflecţie.

Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?