Home » Love it: Picturile cu henna pe piele

Love it: Picturile cu henna pe piele

Irina este o tipă deșteaptă, haioasă și e prietena mea bună. Și e pasionată de hairstyle, un hobby pe care il dezvoltă cu mare pricepere. Are mâini dibace și talent cu carul, și reușește să facă dintr-o claie de păr o coafură mișto. În plus, mă suportă în zilele mele cel mai proaste. How great is that?:) Acum ceva luni a apărut cu o minunată pictură henna pe mâini pe care i-am admirat-o minute în şir. Eu însămi pasionată a tatuajelor (nu doar temporare) nu îmi luam ochii de la acele picturi dantelate, o adevărată operă de artă se descoperea pe mâinile Irinei. De atunci aștept să îmi povestească cum și unde și-a realizat acest tatuaj temporar, iar ce am aflat m-a convins să îmi fac și eu un astfel de cadou, și să pun pe pielea mea și un tatuaj temporar lângă cel permanent. Iată povestea Irinei:

“Pictura cu henna pe piele!? Auzisem de henna, ca variantă de a colora părul în mod natural și văzusem câteva desene tradiționale cu henna ce țineau de practicile spirituale din zonele subtropicale… Acum câțiva ani, in Mahdia, Tunisia, am avut ocazia prima dată sa îmi fac un “tatuaj temporar” cu henna, însă cum eram în vacanță și nu voiam să mă informez prea tare, am rasfoit modelele celui care picta și nimic nu m-a atras în mod special… Am renunțat. Nu credeam că o să am ocazia să mă picteze cineva cu henna pe piele în România!

irina_hands

Foto: Magdalena Gheorghe

Anul trecut am văzut pe facebook câteva prietene care au participat în proiectul Henna Journey, o expoziție cu fotografii ale picturilor cu henna pe piele. Arătau senzațional, picturi complicate, de dimensiuni mari, ce expuneau pielea intr-un mod inedit. https://www.facebook.com/hennajourney?fref=ts

henna6

irina2

Am citit câte ceva despre henna, cum se procedează, care e varianta sănătoasă (pasta verde și nu cea neagră sau maro!) și m-am gândit să îmi fac un cadou! Urma o ședință foto și cum mâinile mele erau la lucru, m-a distrat gândul că mâinile fac magie din păr și am zis să le pun într-o altă lumină.

hennapemaini

Așa că am citit mai multe despre tradiția mehendi, prin care viitoarele mirese indiene se pictează cu henna în palmă pentru a “trezi lumina interioară” și a atrage spiritele bune, dar și despre beneficiile pe care le aduce henna pielii. De exemplu, am descoperit cu surprindere că henna oferă protecție solară și are proprietăți antiinflamatoare, analgezice și antipiretice. (http://hennajourney.weebly.com/henna.html) M-au fascinat tatuajele, dar recunosc că nu am avut încredere și curaj să îmi fac unul, mai ales că sunt destul de schimbatoare si mă plictisesc repede… Așa ca henna a fost o alegere distractivă. E complet inofensivă, ba mai mult e chiar benefică pentru piele! Iar asteptarea și întreaga procedura a picturii e chiar relaxantă!

Am căutat pe Pinterest desene cu henna și chiar mi-am salvat modelele care mi-au placut într-o secțiune (https://www.pinterest.com/irinabanica/skin-ink-jewelry/). M-am documentat și am citit sfaturile despre cum să te pregătești pentru sesiunea cu henna (http://hennajourney.weebly.com/aftercare.html).

Într-un final m-am lămurit ce mi-aş dori și am îndrăznit să sun la Henna Journey si să îmi fac o programare. Am ajuns acasă la Laura Constantin, cea care face frumoasele desene cu henna, și dacă în mod normal o pictură cu henna durează în jur de 1-2 ore, în funcție de complexitatea și mărimea modelului, ne-am întins la vorbă si cred ca am stat acolo vreo 3 ore!

henna7

Mi-a plăcut povestea ei, cum a trecut de la viața corporate la arta corporală cu henna, cum a locuit peste un an în Asia… Ce a descoperit acolo și cum a ajuns, dintr-o joacă, la henna. E o persoană caldă, alături de care discuțiile curg natural și nici nu simți cum trece timpul! (http://www.weart.ro/interviu-cu-laura-constantin-creatoarea-proiectului-henna-journey/)

Trebuie să îți spun că pasta de henna miroase extraordinar, e pregătită proaspăt chiar de Laura și după ce e aplicată trebuie lasată cateva ore să acționeze. Deci e important sa nu te speli pe maini sau pe zona pictata cateva ore bune pentru ca pigmentul să fie cât mai bine fixat în piele. Desenul arată extraordinar mai ales cand e pasta uscată, pentru ca apoi, după ce cade pasta, rămâne un desen maroniu-portocaliu.

Henna rezista pe piele 10 – 15 zile, cum eu mi-am pictat mâinile, a rezistat 10 zile și chiar mi-a părut rău ca s-a șters atât de repede. Mă amuzam mereu când imi cadeau ochii pe mâini, parcă nu erau ale mele, când lucram pe laptop sau în păr, aveam momente când mă uitam la mainile mele cu mândrie și amuzament! Cât despre preț, depinde de modelul ales, de cât e de complicat, de extins… Eu am dat 60 lei pe model și am ținut special să nu fie identice cele două mâini! Mai ales ca stânga mea-i bleagă, am zis să o încurajez mai tare, cu un model mai complicat 🙂

henna1

A fost o experiență extraordinară și cu siguranță o voi repeta!

În plus, partea bună, acum vara, e că dacă te pictezi cu henna și te bronzezi, modelul frumos desenat va rămâne pe piele și te vei bucura mai mult de acest “tatuaj”!

Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?