Vemurile se anunta caniculare in continuare, toata lumea fuge in concedii sau minivacante la munte sau la mare, soarele ne arde si ne perpeleste bine de tot in acest august. Nici noi nu facem exceptie, cum prindem putin timp liber fugim din oras, zilele trecute am ales sa mergem pana la mare si sa ne balacim cu kiddo care e mare amator de apa si nisip. Ocazie cu care am facut o lista de produse solare cu spf 50 pe care le-am pus in bagaje si pe care le-am folosit tot timpul. De data asta am luat cu noi multe produse Avene si A-Derma si sincer va spun ca bine am facut, cel putin pentru kiddo a fost alegerea buna.
Escapada la mare a durat 5 zile (si altele vor urma:)) si am stat la plaja in orele regulamentare, adica de dimineata de la 8-9 pana in jurul orei 11.30 si apoi am revenit dupa amiaza dupa 17.00. Cred ca in afara acestor ore era aproape imposibil de stat pe plaja fara sa nu te copleseasca puterea cu care dogorea soarele, caldura si oboseala. Cu toate astea am avut ocazia sa vad din nou oameni care nu folosesc produse de protectie solara, copii tinuti in soarele puternic fara sepcalii si costume, tot tacamul de ASA NU cand vine vorba de protectia impotriva radiatiilor solare.
Desi am avut cateva produse cu noi, Avene For Kids SFP50 si A-Drema SPF50+ protect kids au fost nelipite din geanta de plaja si foarte folosite nu doar pentru a proteja pielea sensibila a lui kiddo cat si pentru noi, adultii. Am ales sa folosim toti aceste produse pentru ca nu contin alcool si pentru ca sunt eficiente si blande cu pielea sensibila.
Prima pe care am folosit-o a fost crema de protectie de la A-Derma SPF 50 pentru pielea fragilă a copiilor. Mi-a placut ca are o textura parca o idee mai light decat cea de la Avene, intra destul repede in piele si nu are parfum sau silicon.
Foarte important este sa va orientati ca pentru copii sa alegeti un produs de protectie solara care sa nu contina deloc alcool, iar aceasta varianta de la A-Derma este un astfel de produs extrem de potrivita pentru față și corp. Este rezistent la apă și transpirație. Nu lasa pelicula aceea alba foarte pronuntata, dar daca o aplici in cantitate mai mare ramane o urma alba, foarte subtire pe piele. Dincolo de asta este si foarte eficienta, pe kiddo l-am dat numai cu ea in primele 2 zile si s-a jucat mult in apa si nu l-a prins soarele deloc. Am reaplicat-o cam la 2 ore si cu o ora inainte de a pleca de acasa, pe pielea curata.
Spray-ul Avene For Kids SFP50 este al doilea produs pe care l-am folosit des in acesta mini-vacanta la mare si il recomand pentru intreaga familie. Nici in compozitia lui nu gasiti alcool, silicon sau parfum, este foarte adecvat pielii sensibile si protejeaza eficient impotriva razelor UVA-UVB. Este rezistent la apa, se maseaza bine si usor si intra in piele imediat, nu iti lasa pielea cu strat alb, dar apropo de ideea aceasta, nu ma deranjeaza ca la plaja sa am pe piele o pelicula protectoare care sa se vada in lumina, mai ales cand intru in apa des sau ma tavalesc pe nisip. Sa stiti ca nu raman urme lipicioase pe piele, atat de enervate mai ales cand copilul se rostogoleste in secunda doi pe nisip.
Ambele produse sunt tip spray, ceea ce le face super usor de folosit, eu nu prea agreez recipientele de creme solare tip tub, fara pompita, daca am de ales le aleg pe aceastea tip spray.
Cand am ales produsele pentru plaja am tinut cont de faptul ca pielea lui kiddo este foarte sensibila, el are piele atopica si reactioneaza la cremele sau solutiile care vin in contact cu pielea lui, asa ca mi s-a parut extrem de important sa alegem creme de protectie solara cat mai safe, cu ingrediente cat mai ok si care sa il protejeze foarte eficient. Ei bine, cremele acestea doua chiar protejeaza bine pielea, pe orele la care ne-am expus si cu balaceala aferenta copilul nu s-a bronzat, exclus sa se prajeasca.:) Sotul meu a fost fericit sa le foloseasca, are piele alba si cu pistrui, care se inroseste repede, iar cremele acestea doua l-au ajutat mult sa se simta bine la soare si in apa. El le-a folosit si pe cap pentru ca este tuns periuta si are si ceva portiuni fara par.:)
Eu am folosit si o crema anti-imbatranire cu SPF50+ si Ascofilline de la Avene care mi-a placut la textura si consistenta, e light, intra usor in piele, nu e grasa si nu lasa pelicule albe si nu are nici parfum. In schimb contine alcool, dar daca treaba asta nu va deranjeaza cred ca este crema pe care o puteti pune pe lista. Personal am mai folosit anul acesta o crema care continea ceva alcool (despre care am scris aici), dar cum nu am piele super sensibila pe corp imi permit sa le mai folosesc. Pe aceasta am folosit-o pe decolteu si pe brate, pentru ca ea este o crema pentru fata cu efect anti-aging.
In schimb, pe fata nu am aplicat nimic din ce vedeti pe lista, chiar inainte sa plec la mare am facut o vizita la dermatolog penru ca am din nou probleme cu rozaceea cu pustule si am primit spre folosire cateva mostre de Bioderma Photoderm AR SPF 50+, o crema pentru tenul cu roseata si probleme. M-a ajutat mult in combinatie cu celelalte creme tratament, mi-a protejat tenul de soare extrem de bine si l-a calmat. Pare putin mai grasa la aplicare, dar apoi se simte placut pe ten, nu are putere mare de acoperire, dar este eficienta pentru tenurile cu probleme.
Ultimul produs din trusa noastra de vara este tot de la Avene si este o crema gel reparatoare dupa plaja. Eu am folosit-o de multe ori inainte de aceasta vacanta, mai ales cand am avut de umblat prin oras si am simtit nevoia sa imi rehidratez si improspatez putin pielea. Noua ne-a placut pentru ca are o textura aproape lichida, racoritoare, care intra imediat in piele si o lasa catifelata. Are putin parfum, dar nu vad in asta un inconvenient, e ceva discret si placut, e o crema de corp perfecta pentru orice zi torida de vara.
Apa termala a fost si este in geanta mea oricand, vara o tin de cand incep caldurile si pana se termina, o pulverizez pe fata si decolteu ori de cate ori simt nevoia. Tuburile mici sunt si foarte practice, le arunci in poseta si nu ocupa mult loc.
Inainte sa inchei vreau sa ma opresc putin si asupra costumelor de baie, si sa va arat ce am avut in garderoba anul asta, eu si kiddo.
Pentru kiddo, pe langa creme de protectie, am avut si doua costume de baie cu UPF 50+, adica cea mai mare protectie pe care o puteam gasi la echipamentele de plaja, adica doar 1/50 (aproximativ 2%) din radiatiile UV trec prin aceasta tesatura. Adevarat ca pe acestea le avem din Australia, de la sora mea, acolo unde au aparut si primele haine cu protectie solara, dar sunt sigura ca asa ceva gasiti si la noi, sunt cea mai buna alegere pentru copii. Iata cum arata kiddo dupa 4 zile de stat la mare: – costumele au guler mai inalt, maneci scurte si slip.
Eu am avut un costum fain, fain de tot de la sevensins.ro, anul asta am ales un costum intreg, aveau modele foarte dragute si arata bine pe corp. Daca va cautati costume de baie si cu marimi mai mari mergeti la ei, au toooate modelele posibile si la preturi ok. Cel putin vara au reduceri si marimi destule in stoc. Au si magazin fizic unde puteti merge sa le probati, va las link catre siteul lor aici. Mie mi-au placut mult si am sa revin la ei si pentru lenjerie sau alte modele de costume de baie.
Cam asta din scurta escapada, a fost dragut, desi statiunile de pe la noi sunt cam aglomerate si haotice, in schimb am mancat super bine la o taverna in Navodari, am gasit plaje frumoase si golase intre eforie nord si sud si ne-am bucurat de aerosoli si cazare linistita si, cel mai important, am petrecut un timp tare, tare fain doar in 3. A, si am dormit nesperat de mult si bine.:)
Ingrediente Avene SpF 50 Spray protectie pentru copii 200ml
APĂ TERMALĂ AVENE (AVENE AQUA). C12-15 ALCHIL BENZOATE. DICAPRILIL CARBONATE. METILEN BIS-BENZOTRIAZOLIL TATRAMETILBUTILFENOL [NANO]. APĂ (AQUA). GLYCERIN.BIS-ETILHEXILOXIFENOL METOXIFENIL TRIAZINĂ. DIETHYLHEXYL BUTAMIDO TRIAZONE. ADIPAT DE DISOPROPIL. BUTIL METHOXIDIBENZOILMETAN. CETEARIL IZONONANOAT. LAURIL GLUCOZIDĂ. POLIGLICERIL-2 DIPOLIHYDROXISTEARAE. DECIL GLUCOZIDĂ. ACID BENZOIC. TRIGLICERIDĂ CAPRILICĂ/CAPRICĂ. CAPRILIL GLICOL. CITRIC ACID. EDTA DISODIC. BEHENAT DE GLICERIL. DIBEHENAT DE GLICERIL. HIDROGENAT GLICERIDE PALM KERNEL POLYACRYLATE-13. POLYISOBUTEN. POLYSORBATE 20. PROPILEN GLICOL. SORBITAN ISOSTEARATE. TOCOPHEROL. TOCOFERIL GLUCOZIDĂ. TRIBEHENIN. GUMĂ XANTAN.
Ingrediente A-Derma – Protect Kids Spray Spf 50+ Spray protectie solara pentru copii
AQUA, C12-15 ALKYL BENZOATE, DICAPRYLYL CARBONATE, METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL, GLYCERIN, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, DIETHYLHEXYL BUTAMIDO TRIAZONE, DIISOPROPYL ADIPATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE (AVOBENZONE), CETEARYL ISONONANOATE, LAURYL GLUCOSIDE, POLYGLYCERYL-2 DIPOLYHYDROXYSTEARATE, DECYL GLUCOSIDE, C10-18 TRIGLYCERIDES, AVENA SATIVA KERNEL EXTRACT, BENZOIC ACID, CAPRYLYL GLYCOL, CITRIC ACID, DISODIUM EDTA, GLYCERYL BEHENATE, GLYCERYL DIBEHENATE, POLYACRYLATE-13, POLYISOBUTENE, POLYSORBATE 20, PROPYLENE GLYCOL, SORBITAN ISOSTEARATE, TOCOPHERYL ACETATE, TRIBEHENIN, XANTHAN GUM
Foto: urbandiva.ro
PR Samples. Read my disclaimer.
Ce articol reușit și plin de de informații utile! 😊
Superb costumul de baie, iar cremele cu SPF 50 sunt un must have vara aceasta 😀.
Pe A-derma o folosesc si eu si Mihai cand iesim pe afara, ca la plaja nu am apucat inca anul acesta. Mi se pare misto. Super hainutele cu SPF, am avut si noi o bluzita de la Uriage asa, venita ca si articol promotional la mai multe cumparaturi. Am impresia ca la Decathlon mai au, noi am luat anul trecut o bluza cu protectie solara de la ei.
Author
Hainutele cu SPF sunt foare faine, dar am vazut putini copii pe plaja cu asa ceva pe ei, sincera sa fiu. multi bebelusi direct in soare la fundul gol. chiar si mai mari daca sunt cred ca ar trebui sa poarte asa ceva. eu am sa il tot echipez cu asa ceva
Ambele variante sunt tentamte, mai ales ca sunt sub forma de spray!
Chiar nu am încercat produse de la A-derma. M-ai făcut curioasă. Eu am hipersensibilitate la piele și mereu folosesc creme cu SPF mare.
Author
E o crema f buna mai ales pentru pielea mai sensibila, in perioada asta e si la reduceri, la bebetei o gasesti pe la 40 de lei.
Anul acesta n-am folosit din acest brand decat apa termala, solutiile de protectie solara le-am achizitionat de la cel mai mare brand romanesc de acest gen. Desi nu-mi place sa stau la soare si am si o culoare inchisa a pielii folosesc preventiv aceste solutii de protectie, dar cu un SPF mai mic, 30 in general.
Eu fara crema de protectie nici nu ma duc la plaja, pentru ca m-as arde ingrozitor. Nu am folosit aceste lotiuni, dar am folosit altele cu spf 50.
Super articolul, iar costumul de baie este superb. De obicei fac alergie la cremele pentru plaja, sunt curioasa cum imi va reactiona pielea la cele prezentate de tine.
Foarte fain costumul de baie, clar voi cauta si eu ceva pt mine. Si eu am folosit la mare doar spf 50+ de la a-derma, lerbolario si apivita. cat mai mult si cat mai des, a fost un soare turbat la mare sapt asta.. din pacate mult prea multi cu copii mici pe plaja toata ziua si cu spf pe minim..si multi cu copii de pana la un an pe plaja toata ziua..m-am crucit..inconstienta e putin spus..
Author
exact la faza asta cu copiii expusi aiurea la soare ma uitam si eu. si cred ca sunt destule informatii si campanii care sa explice parintilor riscurile.