Home » Înghețată pe băț cu iaurt şi afine, mure, zmeură sau capşune.Voi alegeți:)

Înghețată pe băț cu iaurt şi afine, mure, zmeură sau capşune.Voi alegeți:)

Cred ca înghețata este desertul perfect de vară. Nici o prăjitură din lume nu poate concura pe o vreme toridă ca asta cu o înghețată delicioasă. Înghețata cu fructe de tot felul e preferata mea. Și îmi vine acum în minte și un sorbet cu mango pe care l-aș devora în orice anotimp.:) Dar rețeta pe care vreau sa o împărtășesc cu voi este înghețata pe bază de iaurt cu fructe de pădure. Afinele, zmeura, murele sau căpșunele le găsiți proaspete la supermarket sau pe marginea drumurile de munte la vânzătorii ambulanți. Profitați de vremea fructelor proaspete și preparați ceva delicios cu ele.inghetata2

INGREDIENTE pentru 10 porții (niciodată indeajuns)

  • 500 gr iaurt cremos
  • 50 gr de zahar pudră
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 200 grame zmeură
  • 100 gr mure

Îți trebuie un bol, un blender, un blat de lucru, forme pentru înghețată. Forme de înghețată găsești în rafturile cam tuturor supermarketurilor sau la Ikea.

inghetata1

Grad de dificultate: ?

Timp de preparare: 15 minute

Intr-un bol mare pui și amesteci iaurtul, zahărul pudră și sucul de lămâie. Din compoziția rezultată alege câte 1-2 linguri pe care le adaugi în cutiile formelor de înghețată.

Compoziția rămasă o împarți în două părți egale. În una adaugi zmeură iar în cealaltă adaugi murele. Sau afinele. Sau căpșunele. După gust și preferințe.;)

Le blenduieşti pe fiecare în parte până rezultă un smoothie.

Acest smoothie îl adaugi astfel: în 5 cupe torni compoziția cu zmeură și în celelalte 5 pe cea cu mure. Infige în fiecare cutie astfel umplută câte un baț de înghețată și apoi pune-le la congelator cam 4-5 ore.

inghetata4

Devoreaza-le împreună cu cei mari si cu cei mici! E un desert foarte potrivit pentru zilele astea cumplit de calde, ușor de făcut și mai ales ușor de mâncat.

(foto pinterest)

Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

1 Comment

  1. Ana maria
    August 15, 2015 / 08:13

    OMG cât de bine arata.și văd ca se face și foarte repede.la carrefour am văzut o mulțime de cutii cu fructe de pădure la standul unde storc și sucuri naturale.azi prepar aceasta rețeta. Arata demențial! !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?