Home » Filme de Oscar 2017 pe care le poti vedea zilele acestea la Cinema

Filme de Oscar 2017 pe care le poti vedea zilele acestea la Cinema

Poate ati vazut deja toata lista cu nominalizari la premiile Oscar 2017, premii ce se vor acorda pe data de 26 februarie, iar pana atunci aveti vreme sa vedeti o mare parte dintre filmele astea si la noi in cinematografe. Daca vor merita premiul cel mare sau nu ramane de vazut, dar avem acum ocazia sa ne punem in lista proprii favoriti dupa ce mergem sa le vizionam la cinema.

Cel mai laudat si aplaudat film si super premiat la Globurile de Aur (mai exact 7 trofeee in palmares) a fost La La Land. Filmul regizat de Damien Chazelle marchează un nou succes în istoria Premiilor Oscar avand cele mai multe nominalizări primite, alături de „All Above Eve” (1950) şi „Titanic” (1997). La La Land este un musical, pentru cei care gusta acest gen este adevarata placere sa il urmaresti, o poveste de dragoste in pasi de dans. Are foarte multe nominalizari: „Cel mai bun film”, „Cea mai bună actriţă într-un rol principal” – Emma Stone, „Cel mai bun actor într-un rol principal”- Ryan Gosling, „Cel mai bun regizor” – Damien Chazelle, „Cel mai bun scenariu original”, „Cea mai bună coloană sonoră”, „Cea mai bună imagine”, „Cele mai bune costume”, „Cel mai bun montaj”, „Cea mai bună scenografie”, „Cel mai bun montaj de sunet”, „Cel mai bun mixaj de sunet” şi două nominalizări la categoria „Cea mai bună melodie originală”, dar si o poveste actuala si extrem de sensibila. „La La Land” urmăreşte povestea Miei (Emma Stone), o actriţă aspirantă şi a lui Sebastian (Ryan Gosling), un muzician îndrăgostit de jazz, care se zbat să atingă succesul într-un oraş în care prea multe vise şi inimi sunt frânte zi de zi. Plasat în Los Angeles-ul zilelor noastre, printre decoruri cuceritoare şi momente muzicale fascinante, filmul surprinde bucuriile, dar şi dezamăgirile cotidiene a doi tineri în încercarea lor de a-şi îndeplini visele.

Nu stiu daca va lua atatea premii cate nominalizari, sunt destule filme pe lista care merita atentia, dar merita sa castige macar o parte. Probabil ca multi din industria americana de cinematografie rezoneaza cu mesajul filmului, semn ca e si foarte nominalizat si premiat.

Ryan Gosling si Emma Stone

Alt film nominalizat la Oscar anul acesta este drama de război regizată de Mel Gibson „Fără armă în linia întâi/Hacksaw Ridge” nominalizată pentru: „Cel mai bun film”,  „Cel mai bun actor într-un rol principal” – Andrew Garfield, „Cea mai bună regie”, „Cel mai bun montaj”, „Cel mai bun montaj de sunet” „Cel mai bun mixaj de sunet”. Actorul Andrew Garfield a fost alegerea lui Gibson pentru portretizarea lui Desmond Doss, eroul care a salvat 75 de soldaţi fără să folosească vreun tip de armă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A fost singurul soldat american din acest război care a ajuns în linia întâi refuzând să poarte armă din convingerea că, deşi războiul este justificat, crima nu va fi niciodată o soluţie. Doss este primul obiector de conştiinţă care a primit medalia de onoare pentru merite deosebite pe câmpul de luptă.

Cred ca va avea macar un premiu Oscar in acest an, e o tema de reflectie intr-un context actual extrem de zbuciumat.

„Deepwater Horizon: Eroi în largul mării” se regăseşte pe lista nominalizărilor la categoriile: „Cele mai bune efecte vizuale” şi „Cel mai bun montaj de sunet”, în timp ce „Sully: Miracolul de pe râul Hudson” este nominalizat pentru „Cel mai bun montaj de sunet”.

„Florence Foster Jenkins” are două nominalizări pentru „Cea mai bună actriţă într-un rol principal” – Meryl Streep şi „Cele mai bune costume”. Blockbuster-ul „Brigada Sinucigaşilor” este şi el nominalizat la categoria „Cel mai bun machiaj/ Cea mai bună coafură”.

Producţia „Animale fantastice şi unde le poţi găsi” ce redeschide uşa către universul vrăjitoreasc imaginat de J. K. Rowling odată cu seria Harry Potter se regăseşte pe lista nominalizărilor la categoriile „Cea mai bună scenografie” şi „Cele mai bune costume”.

Martin Scorsese obţine cu filmul „Silence: Puterea credinţei” o nominalizare pentru „Cea mai bună imagine”. Filmul are premiera în cinematografele din România din 17 martie.

Ca bonus, as vrea sa va mai trimit la un film foarte, foarte frumos si emotionant:„Câinele, adevăratul meu prieten”. Este o ecranizare a îndrăgitului roman omonim semnat de W. Bruce Cameron si prezintă destinul unui devotat patruped care îşi descoperă menirea prin prisma stăpânilor săi, pe care îi învaţă să radă şi să iubească. Nu este vorba doar despre devotament, dragoste neconditionata fata de aceste fiinte speciale, ci si despre o poveste calda s sensibila intr-o lume agitata si desensibilizata. Recunosc ca am fost putin mahnita sa aflu ca la filmari au fost ceva incidente legate de animalele prezente in film, dar totul s-a terminat cu bine. Merita sa il vedeti, luati si copiii adolescenti cu voi, daca ii aveti, si invatati sa iubiti si mai mult cainii, sunt aici sa ne invete lectia asta.

Toate aceste filme sunt aduse in Romania de Freeman Entertainment, unul dintre cei mai mari distribuitori de film de la noi.

 

Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?