Home » La Cinema: Holograma pentru rege & Razboinicul Vanator si Craiasa Zapezii

La Cinema: Holograma pentru rege & Razboinicul Vanator si Craiasa Zapezii

Hologramă pentru rege este povestea lui Alan Clay (Tom Hanks), un om de vanzari care e trimis în Arabia Saudită pentru a încheia ceea ce el crede a fi afacerea vieții lui, dar toata treaba aceasta devine, de fapt, o experienta care ii va schimba intreaga existenta dar si ultima lui misiune in a se salva pe sine de criza in care se zbateȘ si-a piedut casa, e divortat si nu mai are nici un ban sa isi sustina singura fiica in demersurile ei educationale.

Alan este un strain intr-un taram complet strain, aspect care ofera filmului exact materialul de care are nevoie pentru cele mai bune momente ale sale. In asteptarea unui rege arab care mereu amana intalnirile lor, el si echipa sa se lovesc de tot soiul de umilinte in incercarea de a realiza prezentarea unui sistem de teleconferință holografic de ultimul răcnet. In incercarea sa de a se adapta unei tari si culturi complet necunoscute lui, Alan reuseste sa se conecteze cu aceasta lume prin  prietenia care o leaga cu taximetristul Yousef (Alexander Black), cel care îl conduce prin deșert către „Metropola de Economie și Comerț a Regelui”, un oraș fantomă ireal plin de zgârie nori vacante și proiecte de construcție neterminate.

hologramking

Intr-o stare de incertitudine si de stres, Alan se trezeste ca este nevoit sa se opereze de un nodul de forma unei mingii de golf, care i-a aparut pe spate, o metafora pentru toate grijile pe care nu le putea rezolva si pe care le ducea cu sine. Aceasta interventie il pune in legatura cu frumoasa și empatica doctoriță musulmană Zahra Hakem (Sarita Choudhury), cea care ajunge sa fie in viata lui mai mult decat medicul care il ingrijeste, si prin a carei prezenta in acest scenariu avem si o imagine, probabil, corecta a vietii femeilor din Arabia Saudita. Pe măsură ce Alan începe să-și cunoască prietenii arabi mai bine, barierele culturale se dărâmă și începe să contemple posibilitatea unui nou început într-o țară unde tradiția și modernitatea se întâlnesc în moduri uimitoare.

Tom Hanks ofera acestui rol greutate si face din acest film unul care merita vazut. Nu stiu daca alt actor ar fi reusit sa aduca aceeasi dimensiune personajului, cred ca e printre putinii din generatia lui care putea transforma povestea banala unui barbat de varsta mijlocie intr-un film simpatic si amuzant. Mergeti sa il vedeti, o sa va placa!

The_Huntsman_Intl_OV_1-Sht-Payoff_Queens

Daca ati vazut Albă ca Zăpada și Războinicul Vânător sigur veti vrea sa vedeti si The Huntsman Winter s War, care continua povestea destinelor lui Eric, vânătorul războinic, și ale maleficei regine Ravenna. Chris Hemsworth și Charlize Theron își reiau rolurile în aceast nou film, o poveste frumos ecranizată care ii aduce impreuna si pe Emily Blunt, Jessica Chastain, Nick Frost. Regizorul este Cedric Nicolas-Troyan cel care se afla si in spatele filemlor Maleficent si  Alice in Wonderland.

Cu mult înainte ca Ravenna (Theron), malefica regină, să fie, aparent, învinsă de sabia curajoasei Alba ca Zăpada, a fost martora plecării din regat a surorii sale, Freya (Blunt), după ce aceasta a suferit o trădare care i-a frânt sufletul. Freya, care are puterea de a îngheța orice inamic, și-a petrecut viața în castelul său de gheață izolat crescând și pregătind o întreagă legiune de vânători letali, printre care și Eric (Hemsworth) și războinica Sara (Chastain), pentru a vedea că preferații săi au sfidat singura și cea mai importantă cerință a sa: să-și înghețe pe vecie inima, ca să nu se poată îndrăgosti niciodată.

Când Freya află despre moartea surorii sale, își somează soldații să ducă Oglinda Magică la singura vrăjitoare care mai are abilitatea de a-i extrage puterile. Dar, odată ce descoperă că Ravenna poate fi readusă din adâncurile aurite ale oglinzii, tărâmul magic va avea acum de înfrunat o forță întunecată de două ori mai puternică. Armata lor trebuie să se arate invincibilă în fața celor doi războinici alungați pentru că au încălcat regula fundamentală a reginei lor. Eric și Sara să lupte pentru a le învinge pe cele două regine malefice, dar și pentru a reuși să se apropie pentru totdeauna unul de celălalt.

Eu nu am vazut prima parte a acestei povesti, dar asta nu a stricat din placerea si surpriza vizionarii acesteia noi. Am redescoperit de ce imi place asa mult Charlize Theron, chiar si in rolurile sale de fata rea este tot misto si …foarte frumoasa, cum altfel. Citeam de curand ca Emily Blunt si-a pus semnatura asupra designului tinutelor argintii pe care le-a purtat in acest film, and this is so cool :). Este o poveste fantastica clasica, eu o vad ca pe imbinare intre cele mai indragite astfel de povesti ale ultimilor ani: Lord of the Ring, Maleficient, Game of Thrones, la care este bine sa va lasati vrajiti de imaginile spectaculoase, costumele minunate si de povestea cu tâlc.

The_Huntsman_Intl_Ov_Character_1-Sht-Payoff_Charlize

 

Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?