Home » Fabuloasa ecranizare a lui Dr.Strange (2016)

Fabuloasa ecranizare a lui Dr.Strange (2016)

Am văzut aseară, in avanpremieră, Dr Strange, un film pe care il așteptam de ceva vreme și am vrut să vă scriu chiar azi despre el, așa la cald. De fapt, nu știu dacă intr-adevăr mai era nevoie să vă conving să mergeți să il vedeți, dar dacă mai aveați dubii sper ca micul meu articol să vă trimită direct la casa de bilete. Azi.

Nu trebuie să fii un fan al genului sau să cunoști personajele Marvel ca sa te bucuri de acest film, dar dacă ai afinități cu supereroii și misticismul o să îți placă garantat. Eu i-aș da 5 stele din 5 și l-aș cataloga drept unul dintre cele mai bune filme Marvel vazute de mine în ultimii ani. Nu dau eu note mici acestui gen de pelicule, dar Dr. Strange bate cam tot când vorbim de realizare, efecte, personaje, casting și dialoguri. Nu știam povestea lui Strange, nu a apărut in nici una dintre povestile ligii apărătorilor ecranizate pana acum, dar o data cu acest episod el se alătura grupului de supereroi care apără planeta.

Benedict Cumberbatch (pe are cred ca il puteti vedea in seria Holmes) interpreteaza rolul Dr Strange, un neurochirurg absolut genial, dar cu o doză enormă de aroganță dată, probabil, de calitățile sale profesionale. Trăiește intr-un penthouse cu o vedere absolutamente superbă asupra New Yorkului – am admirat aceste priveliști cu încântare și invidie 🙂 , conduce mașini scumpe și rapide și detine o colecție impresionantă de ceasuri de marca. Viață lui se schimbă ireversibil, când in urma unui accident nu mai poate profesa, iar intreaga lui avere și energie se consumă pe incercari eșuate de a deveni omul dinainte.

drs7 drs6

Aceste eforturi disperate il trimit in Nepal, unde crede ca va găsi calea spre vindecare. Aici incepe calatoria lui Dr. Strange in lumea mistică alături de misterioșii Ancient One (Tilda Swinton) sau Mordor (Chiwetel Ejiofor), o călătorie vindecatoare și profundă care il transformă în unul dintre apărătorii neobosiți ai planetei.

Dincolo de elementele…magice care fac din acest film o poveste fantastică, mesajele și invataturile maestrei Ancient One sunt bine înrădăcinate in spiritualitate și psihologia modernă, dar suficient de bine dozate cât să nu transforme totul intr-un kitch cu iz sectant și penibil. Mi-au plăcut multe dintre dialogurile lor, dar am reținut pentru voi câteva:

“Nu ne invingem demonii, doar invatam sa ne traim vietile deasupra lor.”

“Pune-ți sub tacere egoul si puterea ta va creste.”

“Nu dorința de a reuși te-a făcut puternic, ci teama de a nu eșua. Nu poți supune un râu cu bâta. Supune-te curentului și lasa-l să te ducă.”

Tilda Swinton interpretează minunat acest rol, oferă greutate și autenticitate acestui personaj, iar alături de Cumberbatch și de personajul negativ interpretat de Mads Mikkelsen (pe care nu pot să il urmăresc sub nici o formă in Hanibal) arată geniul din spatele castingului de distribuție. Avem in față 3 tipologii aparte, actori complecși, cu înfățișări deosebite care reușesc să se plieze extraordinar pe scheletul personajelor lor.

drs

drs4

Piesele de puzzle care fac din acest film o chestie fabuloasa sunt efectele speciale. O sa vedeți imagini absolut spectaculoase, efecte speciale care te vor face să te intrebi unde încape atâta imaginație și pricepere in oamenii care au lucrat la ele și să admiri fără rezerve gradul avansat la care a ajuns această tehnologie. Este un film pe care trebuie și merită 100% să il vezi la cinema în  tehnologia IMAX, pentru o experiență 3D aproape psihedelica, în care, de exemplu, scenele cu orașe și clădiri rotite ca niște cuburi rubik îți taie respirația.

drs2

Dincolo de conceptele de moarte si de timp si de personajele sale mistice, acest film rămâne un deliciu vizual, o capodoperă a momentului de care trebuie să vă bucurați. Este un film cu dialoguri savuroase și cu umor bine dozat, cu personaje interesante si imagini fabuloase.

,,Doctor Strange” este distribuit de Forum Film România și intră în cinematografe de joi, 3 noiembrie 2016. Foto: ©2016 Marvel. All Rights Reserved.

Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?