Home » De ce să alegi lentilele de contact (și să scapi de ochelari) – Optimed Medical

De ce să alegi lentilele de contact (și să scapi de ochelari) – Optimed Medical

Acum mai bine de 10 ani am renunțat la ochelari în favoarea lentilelor de contact și cred că am făcut cea mai bună alegere pentru mine și stilul meu de viață. Am mai scris despre asta, dar, pentru că am fost la un nou consult medical și mi-am reinnoit rețeta, vreau să împărtășesc cu voi de ce aș face aceeași alegere și azi și cam ce trebuie să știți dacă nu v-ați hotărât INCÃ să renunțați la ochelarii de vedere pentru o pereche de lentile de contact.

De ce lentile de contact?

Nici nu știu cu ce să încep…pentru că sunt multe argumente pro. Când ești miop (ca mine) ai de ales între a purta ochelari tot timpul sau a nu-i purta și a nu vedea mai nimic.  De exemplu, ratezi autobuzul pe motiv că nu ai văzut la timp ce număr era (eu am pățit asta de multe ori) sau trebuie să stai în prima bancă doar ca să vezi ceva din ce se scrie la tablă (îmi amintesc perioada studenției ca mioapă, fără ochelari…în ultima bancă…pff).

Cand ai ochelari de vedere pe vreme cu ploaie și ninsoare e foarte neplăcut, ștergătoare pentru ei nu s-au inventat :), apoi nu porți niciodată ochelari de soare – neplăcut cap-coadă, dacă renunți la cei de vedere pentru cei de soare nu vezi niciodată clar fețele trecătorilor (sau când e cazul să treci pe trotuarul vecin pentru a evita un ex-boyfriend;)) și sigur nu prea poți vedea confortabil un film 3D cu 2 perechi de ochelari pe nas.

lentile_opti

Imi amintesc cum e să adormi cu ochelarii pe nas la orice film sau lectură de seară, iar dimineața să ii găsești făcuți bucăți prin așternuturi (așa am distrus 2 perechi din cele fără rame) și asta nu e deloc plăcut…

Daca faci sport, ești o fire activă și îți place să mergi pe biclă, să alergi prin parc sau să mergi la sală, ochelarii nu fac decât să te încurce și să te enerveze. Și, apoi, e mult mai simplu și frumos să îți realizezi un machiaj fără să ții cont de accesoriul indispensabil de pe nasul tău: ochelarii de vedere. In plus, periodic cam trebuie să faci o investiție considerabilă într-o ramă nouă, modernă, frumoasă, care să te avantajeze și să fie și de calitate, rezistentă.

Lista e mai lungă, îți garantez, eu am ales random doar câteva aspecte din viața de miop – fost purtător de ochelari.  Dacă vrei să găsești și mai multe informații și argumente intrã pe www.vreaulentile.ro și o să afli raspuns în detaliu la toooaaate întrebările care ți-au trecut prin cap legate de acest subiect. O să găsești și o campanie cu o mulțime de premii super faine pe care le poți câștiga, aruncã o privire pe site. 🙂

lentile_optimed

Cum aflu ce lentile am nevoie?

Totul se rezolvă cu o consultație la un cabinet cu medici buni. Eu am refăcut acest consult chiar de curând la Optimed Medical din Unirii, strada Halelor 7 (pe langa Hanul lui Manuc) și mă bucur că am fost acolo și pot să vi-i recomand și vouă. De ce spun asta? Pentru că din propria mea experienta știu că nu trebuie să faci acest consult oriunde, pentru că după aceea poți să porți în neștire dioptrii greșite, expertiza dată de o clinica bună, cu medici competenți, este esențială. E vorba de ochii tăi, deci merită să nu treci peste acest aspect.  Revenind la Optimed Medical, o clinică germano-românã cu peste 24 de ani de experiență, am găsit acolo oameni răbdători și ultra specializați care mie mi-au oferit soluția cea mai bună, toate informațiile de care am avut nevoie și au și echipamente performante.

consultatie_optimed

Am să revin la ei, am aflat că au și un aparat care stabilește dioptrii pentru copii peste 6 luni, dar mai mici de 2-3 ani, care nu pot să fie supuși unui consult oftalmologic clasic. Am să vă scriu despre asta când am să merg cu kiddo la un consult, dar dacă aveți nevoie de un astfel de consult să știți că găsiți la Optimed serviciul acesta.

A, și să nu uit, nu contează cât de mari sau mici sunt dioptriile tale, daca ai sau nu astigmatism sau probleme mai serioase, cum ar fi un keratoconus, se găsesc lentile pentru oricare dintre ele, unele se aduc pe comandă altele le găsești deja in stocuri. Dacă vrei și o schimbare de look ai la dispoziție lentilele de contact colorate cu dioptrii. Cool, nu?

Se pun și se poartă ușor?

Primele cateva zile au fost mai complicate pentru mine în aplicarea și scoaterea lentilelor, dar dexteritatea vine repede și cu exercițiu, te asigur, adică nu va dura o veșnicie până să o capeți.

In plus, la clinica de care vă spuneam o asistentã te indrumã și te învață cum să ți le pui corect și care sunt regulile simple, de bază pentru a avea lentile bune și ochi sănătoși.

Din experiența mea știu sigur că te obișnuiești repede cu ele, există o scurtă perioadă in care ochiul le acceptă, dar apoi nu mai simți că le porți, doar ajungi să te bucuri că vezi bine și clar fără ochelari. Ele sunt realizate din materiale fine, subțiri, moi care aderă la cornee, dacă disconfortul persistă ca și cum ai avea un grăunte de nisip în ochi trebuie să le scoți, să le cureți cu soluție salină sterilă sau să le schimbi.

Eu le-am spus celor de la Optimed că aș prefera o pereche de lentile cu purtare continuă iar ei mi-au recomandat Night & Day de la Air Optix. Sunt cu purtare continuă 30 de zile, nu trebuie să le scot seara inainte de culcare, nu vreau să am grija lor in perioada asta în care, adeseori, cad lată de oboseală după ce il adorm pe kiddo. Sunt lentile foarte moi și flexibile și ușor de purtat fără să irite ochii, pe care le mai curăț cu soluție sterilă o dată la câteva zile atunci când mă machiez des.

Doar lentile, fără ochelari?

lentile_ochelari

Eu nu m-am mai intors la ochelari decât în scurte reprize:

  • când am alergii de primăvarã de la polen și atunci alternez purtatul de lentile cu cel de ochelari
  • când am născut și vreo lună nu m-am simțit confortabil să le mai port.
  • când nu am lentile de rezervă și aștept să imi vină o comandă nouă.

Dar cu ocazia asta am remarcat cã au o generație nouă de lentile Air Optix Plus Hydraglyde care înlătură și problema alergenilor și depunerilor de pe lentile, mă tentează mult să le incerc anul viitor, in perioada alergiilor, care mă țin vreo lună și jumătate, nu pot să le port aproape deloc din cauza iritației oculare.

Facts

  • lentilele se scot și se pun doar folosind buricele degetelor, niciodată unghiile sau alte instrumente gen..pensete și trebuie puțin hidratate cu soluție salină sterilă.
  • atunci când le pui pe ochi verifică lentila să nu fie deteriorată sau să fie pe dos. am observat că nu toată lumea știe de existența unui marcaj ștanțat pe marginea lentilei care arată poziția corecta a acesteia.
  • mâinile trebuie spălate și uscate inainte de fiecare folosire
  • dacă mergi la înot și nu ai ochelari de protecție nu este indicat să porți lentile de contact
  • dacă ai inflamații sau infecții ale ochilor nu porți lentile până ce acestea nu se vindecă
  • aplici lentilele înaintea machiajului și le scoți după demachiere.

pure_moist_optimed

Sfatul meu? Indiferent că porți sau nu ochelari, mergi la un consult medical de specialitate, iar dacă ți se prescriu ochelari nu ezita să faci acolo și un consult pentru lentile. Ai să descoperi libertatea de acțiune, ușurința folosirii și multitudinea de opțiuni oferite de lentilele de contact, adică o serie întreagă de avantaje care bat de departe avantajele purtării unei perechi de ochelari.

Dacă ai și alte întrebări te rog să îmi scrii, cred că iți pot răspunde cam la orice dileme ai legate de lentilele de contact.

Foto: urbandiva.ro

PR Samples. Read my disclaimer.

JOIN urbandiva.ro ON INSTAGRAM & FACEBOOK

Follow me with Follow

Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?