Home » Cât de des îți verifici telefonul?

Cât de des îți verifici telefonul?

Înțeleg dintr-o statistică faptul că oamenii își verifică telefonul între 50 și 100 de ori pe zi..😆
De când situația telefoanelor s-a schimbat și au evoluat de la “bătrânul” cu fir până la actualul smartphone, și funcțiile lui sunt altele, mai multe. Oamenii nu verifică doar cine i-a sunat, ce mesaje au primit, acum comunică și prin intermediul rețetelor sociale care tind să le distragă atenția more and more. Deși ne petrecem tot mai mult timp fiind ocupați  (sau făcându-ne ca suntem ocupați) sau umplând timpii morți, se pare ca cel mai creativ moment al nostru este atunci când suntem plictisiți. Carevasazică nu e de mirare ca cele mai interesante idei ne vin pe toilet sau la duș. (Presupunând ca ceea ce faci acolo chiar e boring;))

Personal, prin natura meseriei, folosesc internetul mult, foarte mult și implicit sunt dependentă de telefonul meu supersmart. Verific mailuri, analytics, siteuri și rețele de socializare. Dar niciodată nu am contorizat timpul petrecut verificând ce se mai petrece prin telefonul meu. Am găsit două aplicații care contorizează de câte ori bagi nasul prin telefon sa vezi ce mai e nou pe Instagram,de exemplu.;)
http://www.checkyapp.com/ e valabilă pe Andoid și Iphone și https://inthemoment.io care funcționează doar pe Iphone.

Am să încep chiar de azi sa văd cât de mult fac asta și dacă am nevoie de un tratament de dezintoxicare în vacanța asta. Am bănuiala că ce o să descopăr o sa mă trimită direct la rehab…;)) Dar aflând acum când și cum devin mai creativă o sa las o vreme din mână telefonul.

Tu de câte ori îți verifici telefonul? Ai putea sa faci fata unei pauze?

UrbanDiva xo

Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

2 Comments

  1. Kati
    July 11, 2015 / 11:56

    De cele mai multe ori nici nu se mai socializează în viața reală. Dacă te uiți la un grup de oameni care stau la o cafea ai sa vezi ca cel puțin jumtate din ei stau cu mana pe telefon și îl verifica periodic. E cam trist…

  2. Ioana
    July 11, 2015 / 12:01

    Eu cred ca sunt dependentă dacă e sa pun problema așa. Mă uit pe el destul de des intr-o zi deși la serviciu am si acces la computer unde stau câteva ore bune…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?