Am sa încep prin va trimite direct să vedeți Alice în Țara Oglinzilor. Este un film foarte frumos, o poveste cu tâlc transpusă în imagini absolut minunate.
Nu am venit cu mari așteptări, pentru că nu mi-a plăcut niciodată în mod special povestea lui Alice, nu am avut niciodată răbdarea să înțeleg acest basm și întâmplările acestui personaj, apoi nu am văzut nici ultima ecranizare a lui Tim Burton ca să am totul proaspăt în minte. Cu toate acestea ecranizarea mi-a plăcut atât de mult încât aș revedea-o oricând.
Este plină de emoții si realizată cu foarte multă imaginație și creativitate. Timpul este personajul cheie al acestei povesti, acest dar de pret pe care de multe ori il irosim sau pe care ni-l dorim cel mai mult. Timpul ne da sansa sa ne bucuram de ceea ce avem, de ceea ce suntem, de oamenii pe care ii iubim si de viata pe care o traim, dar trebuie sa intelegem asta inainte de a il risipi. O replica a Timpului, interpretat de Sascha Baron Cohen, in vreme ce incheia si ultimul tic-tac al unui muritor mi-a ramas in minte: “I hope you were happy. Your time is up. I hope you used it wisely.” Stiti, viata e scurta si nu trebuie risipita, niciodata nu stii cand bate acel ultim tic-tac, iar lucrurile care conteaza sunt acum si aici. “Nu putem schimba trecutul, dar putem invata ceva din el”, ii spunea Timpul lui Alice, iar acest adevar universal e cel mai greu de acceptat si de pus in practica. Fara regrete si fara incrancenare putem accepta si invata din tot ceea ce am trait, bucurandu-ne de prezent.
Sinopsis
În noul film Disney „Alice În Țara Oglinzilor”, Alice (Mia Wasikowska) se reîntoarce în lumea bizară din Underland şi călătoreşte înapoi în timp pentru a-l salva pe Pălărierul Nebun (Johnny Depp). În scenă intră şi Iepurele Alb (Michael Sheen), Asbolem (Alan Rickman), Pisica de Cheshire (Stephen Fry) şi Mirana (Anne Hathaway), dar şi un personaj cu totul deosebit Timpul însuşi (Sacha Baron Cohen), jumătate om, jumătate ceas. Decoruri ample Regizorul James Bobin a ales să filmeze mare parte din cele 12 scene practice ale filmului în studiourile Shepperton, în apropierea Londrei. Aici, cel mai mare decor a fost cel pentru oraşul Witzend, de aproape 74 de metri pe 100 şi la care au lucrat peste 35.000 de oameni timp de 16 săptămâni. Decorul a inclus 13 clădiri, printre care un magazin de pălării, o ceasornicărie, un magazin de dulciuri, câteva case şi un castel. Şi casa Pălărierului Nebun a fost ridicată tot aici, având două etaje şi forma bizară de pălărie.
Pentru efectele speciale au fost folosite 21 de ecrane albastre, totalizând peste 28 de kilometri. Una dintre cele mai spectaculoase încăperi este Camera Marelui Ceas al Tuturor Timpurilor, care măsoară 30 pe 40 de metri.
De-a lungul filmărilor au fost folosiţi peste 1.000 de figuranţi, care au fost, pe rând, invitaţi la petrecere, orăşeni sau muncitori în docuri. Fiecare figurant a trecut, zilnic, pe la machiaj şi costume, pentru că producătorii au vrut să reconstituie cât mai fidel atmosfera bizară din Underland.
Întreaga echipă de producţie a donat resturile de materiale nefolosite, de la lemne, până la prosoape şi haine, dar şi peste 20 de tone de mâncare.
Forum Film Romania