Subiect poate puțin întins spre absurd, cu trădări și agenți secreți de talia lui 007 – ar putea fi notată pe scurt introducerea filmului regizat de Guy Ritchie. Dar în fapt ai să descoperi că “Agentul de la U.N.C.L.E” este o peliculă cu un neasteptat umor – subtil și plăcut, cu personaje carismatice, realizată cu atenție pentru detalii, cu o punere în scenă a anilor ’60 extrem de riguroasă și mișto, cu o coloană sonoră foarte frumoasă și costume superbe. Un film care iți va plăcea de la început până la sfârșit și care te va amuza cu siguranță.
Filmul „Agentul de la U.N.C.L.E.” este inspirat de popularul serial difuzat în 1960, in care regizorul Guy Ritchie i-a distribuit pe Henry Cavill ( il știți din „Man of Steel: Eroul” unde e Superman) care îl interpretează pe carismaticul Napoleon Solo, și pe Armie Hammer (il stiti din „Reţeaua de socializare”) care devine rivalul său, KGB-istul Illya Kuryakin, impreuna formand un cuplu cu o chimie cool si amuzanta. Alaturi de ei il veti recunoaste si pe Hugh Grant in rolul agentului britanic Waverly.
Pe scurt, subiectul filmului este plasat la începutul anilor 60’, în plin Război Rece, „Agentul de la U.N.C.L.E.” punctând concurenţa dintre cei doi agenţi de top CIA şi KGB. Nevoiţi să lase deoparte vechile conflicte, cei doi trebuie să facă echipă pentru a opri o organizaţie criminală internaţională, care vrea să destabilizeze fragila ordine mondială folosind arme nucleare şi tehnologie avansată. Singura pistă către organizaţia secretă este Gaby, fiica unui om de ştiinţă german dispărut, prin intermediul căreia cei doi se pot infiltra în organizaţie. Gaby este interpretată de fosta balerina suedeză Alicia Vikander („Anna Karenina” sau “Ex Machina”), o apariție rafinată și foarte plăcută ce reușește sa completeze cu succes jocul celor doi agenți.
Intr-o atmosfera retro-chic cu decoruri rafinate și bine alese, costume scumpe și frumoase, cu un dialog surprinzător, plin de umor coerent și bine plasat, filmul beneficiază și de măiestria regizorului Guy Ritchie de a dirija destept si cu stil acțiunea, într-un mod bine gândit și fluid, cu accente autoironice.
Elizabeth Debicki („Marele Gatsby”) o intruchipeaza pe Victoria Vinciguerra reușind sa faca din acest personaj negativ unul carismatic si cu farmec personal, as zice chiar fascinant prin aparițiile sale controversate dar pline de opulență.
Scenariul a fost scris de Guy Ritchie şi Lionel Wigram, care au colaborat la revitalizarea detectivului clasic Sherlock Holmes în două filme de succes.
Echipa de creaţie a lui Ritchie i-a inclus directorul de imagine John Mathieson, de două ori nominalizat la Premiul Oscar („Fantoma de la operă” şi „Gladiatorul”), scenograful Oliver Scholl („Jumper: oriunde, oricum” şi „Edge of Tomorrow: Prizonier în timp”), editorul James Herbert (filmele Sherlock Holmes şi „Edge of Tomorrow: Prizonier în timp”), creatoarea de costume Joanna Johnston, nominalizată la Premiul Oscar („Lincoln”) şi compozitorul Daniel Pemberton („Avocatul”).
„Agentul de la U.N.C.L.E.” este pe ecrane din 21 august, 116 minunte de actiune cu stil si amuzanta, personaje carismatice si opulente. Daca la sfarsitul filmului nu veti cauta sa vedeti cand apare si urmatoarea serie inseamna ca nu ati fost la Agentul de la U.N.C.L.E. Si asta pentru ca sunt sigura ca va va placea si voua la fel de mult cat mi-a placut si mie. 🙂
*În urma weekend-ului de lansare, „Agentul de la U.N.C.L.E.” a devenit liderul box office-ului românesc, fiind vizionat de 30.862 spectatori şi generând încasări în valoare de 610.102 RON.
L-Am văzut și eu zilele trecute și chiar mi-a plăcut. Foarte funny iar tipele alea arătau senzațional. Cate haine mișto am văzut în film.;)) ai dreptate, desi nu e un subiect trăsnet e foarte ok filmul