Home » Shazam e supercool!

Shazam e supercool!


Utimul film al celor de la DC este lider in box office nu doar in Romania ci si in America inca de cand s-a lansat, iar daca nu l-ati vazut inca, va recomand sa mergeti sa il vedeti.

Desi sunt un fan al supereroilor, recunosc ca nu intodeauna m-au prins toate povestile lor, iar de la Shazam nici nu stiam ce asteptari sa am, nefiind foarte familiarizata cu acest personaj. Acum, dupa ce l-am vazut, aplaud initiativa celor de la DC de a o lua incet, incet in a dezvolta povestile unor personaje noi si de a lumina cu putin umor universul lor usor dramatic trasat de Superman si Batman.

Acest nou film pare ca face parte dintr-o strategie de dezvoltare a personajelor care da rezultate, asta dupa ce cei de la DC s-au cam grabit sa urmeze reteta celor de la Marvel si sa creeze un univers in care personajele sa se alature in povesti complexe.

Povestea in sine este dragalasa si incarcata de emotie, chiar daca la o prima vedere pare naiva si putin absurda, pentru ca vorbeste despre ceea ce toti dintr-o noi am simtit cand eram copii si ne doream sa capatam superputeri si sa putem zbura, sa infruntam batausii (bullies de azi) sau sa facem dreptate si sa salvam pe cei aflati in situatii disperate (eu, recunosc, simt si azi, tare as vrea sa ma loveasca o superputere si sa pot rezolva atatea nedreptati si situatii intr-o maniera supraomeneasca:)).

Shazam m-a surprins placut, e bogat in momente amuzante si povestea e draguta, nu are parte de cinismul lui Deadpool, nici de un festin de efecte vizuale ca in Aquaman, este un basm pe care il puteti vedea alaturi de copiii vostri.

Pe scurt “Big in Spandex” este povestea unui copil abandonat, Billy Batson, in varsta de 14 ani ale carui mari lupte se dau cu demonii sai interiori si care descopera ca se poate transforma intr-un supererou de tip Superman cu un costum aproape retro pe care regasim celebrul fulger, personaj jucat de Zachary Levi, actorul din seria Chuck (un tip care chiar reuseste sa “vanda” acest personaj prin talentele sale de actor de comedie). Treaba asta cu transformarea se intampla dupa ce pustiul ajunge intr-o pestera antica unde un vrajitor ii ordona (epic) “Lay your hands on my staff!” si spune incantatia magica SHAZAM.

Desi are corpul unui adult, mintea sa este si ramane cea a unui copil. Cauta ajutor la prietenul sau de foster, Freddie (relatie de prietenie pe care se bazeaza intreaga poveste) care stie aprope totul despre supereroi, isi testeaza noile superputeri impreuna, se bucura si se distreaza ca orice adolescent care ar descoperi ca este impanat de superputeri. Dincolo de aceste momente filmul ia o intorsatura mult mai emotionanta in tusa finala, unde in lupta cu raul prin cele 7 pacate capitale, avem cateva lectii de invatat. Este acea poveste de benzi desenate care combina umorul adolescentin cu inocenta in dorinta de a ne aduce aminte ca inainte de a fi dramatice si intunecate, povestile cu supereroi sunt si trebuie sa fie amuzante si pline de speranta, bazate pe prietenie.

7096 Total Views 2 Views Today
Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?