Home » Descopera reteta originala de biscuiti digestivi: McVitie’s. Deliciosi!

Descopera reteta originala de biscuiti digestivi: McVitie’s. Deliciosi!

Zilele trecute am fost invitată la un eveniment foarte drăguţ, la care m-am bucurat redescopăr atmosfera englezească şi delicioşii biscuiţi McVitie’s pe care îi ştiam deja din vacanţele mele londoneze. Dar de dată această am aflat şi puţin din istoria lor şi am decis şi care sunt preferaţii mei.:)

mcvitie4 mcvitie6 mcvities1

Dar sa va spun: McVitie’s, biscuiţii creaţi în Anglia în anul 1892 de Sir Alexander Grant, sunt primii biscuiţi digestivi din lume. De atunci au trecut prin multe transformări, reţeta a fost îmbunătăţită şi s-a renunţat la cantitatea iniţială de zaharuri şi grăsimi, astfel azi sunt şi mai buni, şi mai sănătoşi dar şi mai variaţi. În 1925 au fost realizaţi primii biscuiţi digestivi cu ciocolată, în 1985 a urmat gama McVitie’s HobNobs – biscuiţii cu ovăz, o altă inovaţie McVitie’s, iar în1987 varianta lor cu ciocolată şi lapte.

După 120 de ani de tradiţie şi experienţă, cei mai îndrăgiţi biscuiţi digestivi englezeşti au ajuns acum şi în România, sunt fără arome artificiale sau coloranţi, produşi din ingrediente atent selecţionate, cu făină de grâu, făină integrală şi bicarbonat de sodiu, bogaţi în fibre (3,6%) şi elemente nutritive. Sunt perfecţi pentru micul dejun sau gustări în care ai nevoie de ceva bun dar sănătos, îi găseşti la orice supermarket şi costă în jur de 6 -7 lei.

mcvities4

Preferaţii mei sunt cei cu ciocolată neagră pe care i-am savurat şi la ceai ( ca englezii) şi la cafea cu lapte (ca scoţienii), iar pe cei simpli i-am ales pentru o reţeta fină de cheesecake de caramel şi alune despre care am să va scriu altă dată. Eu vi-i recomand că fiind biscuiţii digestivi perfecţi, aşa că nu rataţi să îi încercaţi măcar o dată, pentru ca apoi îi veţi alege de fiecare dată.

cheesecakemcv

mcvitiechesee

Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?