Home » Testat&Plăcut: Fondul de ten corector La Roche Posay Toleriane Teint – review

Testat&Plăcut: Fondul de ten corector La Roche Posay Toleriane Teint – review

Deși nu este un fond de ten nou pe piață și probabil că are și ceva review-uri pe blogurile de beauty, vreau să vă vorbesc despre fondul de ten corector La Roche Posay Toleriane Teint și asta pentru că este produsul care nu îmi lipsește niciodată din trusa de machiaj. Adică NICIODATĂ.;)

Mi-a fost recomandat de medicul dermatolog acum vreo câțiva ani când am căpătat o formă de rozacee (nu cuperoza) care mi-a dat mari bătăi de cap. Imi înroșea tenul, imi dădea senzații de usturime, pielea se descuama și prezenta pustule dureroase. Am urmat un tratament întreg, inclusiv cu antibiotice, ca să scap de ea și pentru că pielea era extrem de iritată și sensibilă nu puteam să aplic absolut nimic fără să nu agravez simptomele, așa că am folosit în acel an numai acest fond de ten La Roche Posay, un produs dermatocosmetic. Și acum, când nu mai am această problemă dar am rămas cu mici zone roșiatice în jurul nasului și bărbiei, tot LRP folosesc pentru machiaj de cele mai multe ori.

Este indicat, deci, tenului sensibil, cu probleme și se pretează și tenului mixt, cum este și tenul meu. Acoperă extrem de bine imperfecțiunile, rezultatul fiind un ten uniform.larocheposay_toleraine1

Nu încărcă tenul deși are un grad de acoperire foarte bun. Nu arată ca o mască și poți să îl întinzi peste bărbie spre zona gâtului. Se întinde ușor și eu il aplic cel mai bine cu degetele.

Îți lasă tenul catifelat, mat, fără să il încarce. Are un grad de toleranță ridicat, se comportă excelent pe pielea iritată, care ustură. Eu l-am folosit în fazele acute ale rozaceei, când pielea era în anume zone ca o rană și, credeți-mă, că aproape îmi alina stările de usturime și arsură.

Are un grad de acoperire foarte mare, – reușea să acopere zonele mele cu pustule și roșeață -, pe cele cu mici imperfecțiuni le face aproape imperceptibile. Iată cum arată zona de tatuaj – care inseamnă pigment in 3 culori bine impregnate in piele – inainte si după ce a fost aplicat un strat din fondul de ten La Roche Posay Toleriane Teint:

acoperie

Când ai probleme cu tenul este cu atât mai important să folosești protecție UV. Fondul de ten Toleriane Teint are SPF 25 iar dacă înainte de a îl folosi aplici și o cremă cu un SPF 25 sau 15 este îndeajuns chiar și pentru zilele de vară.

L-am folosit în orice anotimp, am constatat ca nu trebuie reîmprospătat nici în zilele de caniculă când transpir. Adevărat ca în zilele foarte călduroase de vară nu a fost foarte rezistent la transfer si am găsit urme de fond de ten pe ecran după ce terminam de vorbit la telefon.:))

În zona ochilor folosesc în general și un concelear dar gradul de acoperire este foarte mare chiar și fără.

Are un preț rezonabil, în jur de 70-80 de lei, dar l-am găsit pe la BebeTei și la 60-65 de lei. Îți ajunge mult timp, de cele mai multe ori nici nu ai nevoie să folosești o cantitate mare de produs ca să ai un ten uniform.

Nu pot să spun că are minusuri, dar cred că unul dintre neajunsurile acestei game este lipsa de nuanțe – are doar 4. Eu am folosit nuanța 11 ­care este un light beige dar cred că voi încerca și alte nuanțe. Dacă cei de la La Roche Posay văd review-ul meu:) le-aş sugera să încerce o diversificare a culorilor disponibile, sunt sigură ca ar reprezenta alegerea multora dacă ar avea o gamă mai largă de culori disponibilă. Și spun asta cu toată convingerea, este printre cele mai bune fonduri de ten folosite de mine în acești ani și la care nu aș renunța.

Folosesc și alte produse, ceva aproape similar ca acoperire este și L’oreal Infallible 24 h, pe care mi-l comand regulat din UK pentru ca în România încă nu se găsește. Am să revin cu un review scurt și pentru acesta.

Daca va găsiți o nuanță apropiată pielii voastre investiți în acest fond de ten, il puteți testa la orice farmacie, sigur îl găsiți pe la Sensiblu sau Helpnet.

larocheposay_toleraine

Ingrediente / Fara parfum, fara conservanti, fara parabeni.

AQUA / WATER
UNDECANE
TRIDECANE
GLYCERIN
POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE
PENTYLENE GLYCOL
CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE
HEXYL LAURATE
MAGNESIUM SULFATE
DISTEARDIMONIUM HECTORITE
ACETYLATED GLYCOL STEARATE
ACETYL DIPEPTIDE-1 CETYL ESTER
  • Voi ce fond de ten folosiți cel mai des?

(foto: urbandiva.ro)

17872 Total Views 13 Views Today
Follow:
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

16 Comments

  1. November 29, 2015 / 20:29

    Desi nu am probleme cu tenul, l-am folosit si imi place si mie mult de tot!

    • urbandiva
      Author
      November 29, 2015 / 21:05

      Pentru mine a fost aproape salvator, adica nu stiu ce faceam in perioada aia cand nu puteam sa pun pe fata nici apa fara sa nu ma doara sau sa ma usture. si sa imi si acopere problemele. Am scris despre el pentru ca este printre cele mai bune produse testate de mine. ma bucur sa aflu ca iti place, chiar e bun, asa-i?

  2. Cristina
    November 29, 2015 / 21:16

    Un fond de ten excelent, cel mai bun incercat de mine pana acuma! Am tenul sensibil cu tendinta de inrosire, nu pot folosi fonduri de ten din supermarket dar nici nu imi pare rau pentru ca il am pe Toleriane Teint.

    • urbandiva
      Author
      November 29, 2015 / 21:27

      E un produs dermatocosmetic si chiar ajuta tenurile cu probleme. Alternativ am inceput sa folosesc si produse fara indicatii speciale pentru ca tenul meu se simte mult mai bine acum, dar acest fond de ten ramane de baza.

  3. Alexandra G.
    January 8, 2016 / 18:59

    Mie nu imi place. Incarca foarte mult tenul si trebuie sa il combin cu o crema ca sa nu imi scoata in evidenta pielea uscata (de precizat ca am un ten mixt). Imi intra in porii dilatati si dupa vreo 3 ore, daca il folosesc fara crema, imi ofera un aspect extrem de fainos. Nu stiu daca sunt singura care s-a confruntat cu o astfel de problema…

    • urbandiva
      Author
      January 8, 2016 / 19:35

      Și eu am pori dilatați și îi acoperă bine,netezește.îmi place cum arată tenul după ce îl aplic, e neted și uniform. În cele mai acute faze ale rozaceei îmi scoatea pielea crăpată în evidenta. Recunosc ca eu nu am pielea foarte uscata deși am ten mixt și nu m-am confruntat cu aceasta problema de care pomenești tu. Dar poate sunt alte cititoare care ne pot spune.

  4. Bianca
    January 8, 2016 / 19:01

    Salut! Am folosit si eu o perioadă îndelungată acest fond de ten, câteva flacoane consecutive pentru că pielea feței mele se înroșea foarte repede și se irita, iar vara fără protecție solară îmi apăreau pete și-am fost foarte mulțumită de el recomandându-l tuturor cunoștințelor. Am renunțat la el deoarece după terminarea celui din urmă tub am tot observat că pielea s-a obișnuit cu el și ceva îmi displăcea, iar când l-am retestat în farmacie pe gât am observat că și cea mai deschisă nunață era prea rozalie pentru tenul meu, avea subton roz, așa că am cumpărat unul de la Vichy Dermablend care are subton galben și fiind din același concern au calitatea similară și mi se potivește extraordinar. Oricum, fetelor palide le recomand acest fond de ten, iar celor rozalii sau care se înroșesc tare îl recomand pe cel de la Vichy.

    • urbandiva
      Author
      January 8, 2016 / 19:41

      Bună, Bianca. Eu am găsit o nuanță care se potriveste tenului meu, 11 beige , adevărat ca am tenul ușor palid. Asta remarcam și în articol, ca ar merita o gama mai varianta de nuanțe pentru ca este un fond de ten excelent. De la vichy nu am folosit niciodată fonduri de ten, am sa testez și eu unul. Dar ceva similar cu acesta, spuneam în articol, ca acoperire și matifiere e cel de la l’oreal infallible 24 matte pe care îl am și il folosesc, dar pe care îl comand din UK, aici nu îl au.

  5. Popa Alexandra
    March 7, 2016 / 10:29

    Ce concelear folositi? 🙂 Multumesc!

    • urbandiva
      Author
      March 8, 2016 / 11:13

      Recunosc ca am vreo 3 cu care ma dau in perioada asta.:) Am unul duo, crema si pudra, de la Bobbi Brown care acopera foarte bine, dar nu il folosesc zi de zi, tin sa am cat mai mult din el petru ca este preferatul meu:). Pentru day by day am unul de la Sephora, lansat acum in februarie, e de fapt un anticearcan pe care eu il aplic si in jurul nasului unde am pete rosii. este fooarte bun. apoi am achizitionat de cateva zile concealerul de la MUFE ultra HD. e wow. acopera bine si rezista, nu trebuie sa folosesti o cantitate prea mare. probabil am sa fac si un material cu ele, sper curand.

  6. April 21, 2016 / 14:24

    Wow! Ce acoperira buna ofera! Nu am folosit niciodata fdt La Roshe Posay, dar acum sunt tentata sa o fac, mai ales ca raman acush fara Dermablend. PS: I love, love, love your pictures! Salivez minute intregi la fiecare articol!

    Ramona
    http://www.beautyinsider.ro

  7. April 22, 2016 / 07:58

    Ramona nici nu știi cât mă bucur sa am feedback de la voi. Cu bebe am destul de puțin timp pentru blog și mi-ar plăcea sa fac mai mult și mai bine, dar ăsta e ceea ce îmi iese acum. Faptul ca va și place e o mare mulțumire pentru mine. Am un DSLR bunicel, nu e cel mai scump și nici nu am la el obiective pentru macro ci îmi adaptez tehnica în funcție de posibilități. Legat de fondul de ten, merita sa îl testezi măcar. Pe mine m-a ajutat mult când aveam mare, mare nevoie. E un review care sper sa ajute.

  8. Gabriela
    September 7, 2016 / 14:41

    Buna,
    Si eu am o forma urata de rozacee de vreun an de zile si nu reusesc sa scap de ea. Si eu folosesc Tolerianul pt ca altceva…nu tolerez.
    Imi poti spune te rog cum te ai tratat de rozacee…sau ce medic te-a ajutat?
    Multumesc mult,

    • urbandiva
      Author
      September 9, 2016 / 14:35

      Buna, Gabriela, Imi pre rau pentru suferinta ta, stiu cat de rau si obositor poate sa fie sa te lupti u o astfel de problema, afectiune a tenului. Eu am fost de doua ori la medic specialist cu aceasta rozacee, asa cum scriam, prima oara aveam o forma serioasa, a doua oara a reaparut cand eram insarcinata si oricum nu stiam cum sa o mai tratez. Am urmat indicatiile medicului. Poate e bine ca tu sa ii ceri si o analiza specifica in care sa iti rezolteze o proba si sa vezi exact ce e. Prima oara am urmat tratament medicamentos cu antibiotic prescris de medic ( nici nu imi mai amintesc exact ce) si creme multe: advantan milk care trebuie sa stii exact cat sa dai pentru ca poate agrava situatia daca e folosit aiurea, bioderma, metrocreme. Cele din urma sunt dermatocosmetice si ajuta mult, eu pe aceea le-am folosi in sarcina si au reusit sa ma ajute. Fara, insa, un diagnostic si o prescrptie cu medicamemte nu prea scapi de ea…din pacate. eu am mers la Dr. Dalia Stanciu de la Dermestetica – in Bucuresti. E un medic bun si foarte de treaba. Eu tot la ea m-as duce daca as mai avea probleme de vreun fel cu pielea. Sanatate!

  9. Gabriela
    September 13, 2016 / 09:38

    Multumesc pentru raspuns!
    Tratamente prescrise de dermatologi am urmat si eu si se.mai.ameliorase, dar acum in sarcina s-a agravat.
    Si stiu ca in perioada asta, multe tratamente sunt interzise.
    Dar…sper macar sa o.pot tine sub control iar dupa ce nasc sa incep iar tratament.
    Multa sanatate tuturor!!

    • urbandiva
      Author
      September 13, 2016 / 11:34

      In sarcina o poti tine cat de cat sub control cu dermatocosmetice. Personal eu nu am primit alt tratament decat asta cu dermato. Si la mine a reaparut in sarcina si nu era prea aratoasa, dar macar nu era la fel de virulenta ca prima oara. Poti incerca metrocreme de la Ivatherm, crema Sensibio de la Bioderma, fond de ten La Roche Posay Toleraine. Dupa ce nasti se vor mai rezolva dintre problemele cu tenul. Sanatate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?