Home » Film de sezon de văzut cu mic cu mare: Grinch

Film de sezon de văzut cu mic cu mare: Grinch

Seri și weekenduri geroase, pretext bun să iți iei bilete la cinema. Am un film să vă recomand, l-am văzut deja, dar nu am apucat să vă povestesc despre el.

Recomandarea mea de film este de sezon și o să vă placă să il vedeți in compania celor mici. Grinch, pentru că despre el este vorba, este filmul acela de Crăciun pe care eu l-aș vedea și anul viitor și in alți ani, va rămâne așa in lista filmelor clasice de Crăciun. Nu știu ce stiți voi despre Grinch, dar pe scurt este un personaj…verde care deține și un cățel pe nume Max, personaj ce trăieste singur intr-un vârf de munte și care urăște sărbătoarea Crăciunului cu tot ce inseamnă ea: colinde, cadouri, ornamente și veselia ce vine la pachet, iar pentru asta este gata să facă orice pentru ca nici un locuitor al Whoville să nu se mai bucure de ele. Grinch este creația Dr. Seuss din 1958 și a avut și o ecranizare mai cunoscută in anii 2000, cea in care personajul este interpretat de Jim Carrey.

Filmul de desene animate pe care il puteți vedea zilele acestea pe ecranele de la noi – in versiune 3D – este, in opinia mea, mult mai reușit decât filmul, cel puțin pentru cei mici. M-am indrăgostit de casele rotunjoare, decorate atât de drăgălaș, nu mai spun de toate decorațiunile de Crăciun care sunt absolut mirifice, de toată atmosfera aceea specială de sărbătoare. Ca să ințelegem mai bine ce se intâmplă cu personajul acesta morocănos, noul scenariu ne poartă prin copilăria lui Grinch care se petrece in orfelinat, departe de căldura și iubirea celor dragi. Amuzamentul stă in multele detalii, de la personaje precum renul gras Fred până la vecinul mereu amabil și bine dispus care il consideră prieten pe Grinch.

Toate gadgeturile și echipamentul pe care Grinch le concepe sunt încântător de inteligente, iar scenele de acțiune sunt energice și amuzante, iar muzica este superbă. Mesajul lui Grinch este mai mult decat necesar in zilele acestea când nu o dată s-a spus că pierdem esența acestei frumoase sărbători de Crăciun, pentru că nu are legătură cu cadouri și brazi impodobiți, ci este despre bunătate, despre dăruire și de a fi împreună cu cei dragi, uniți.

Dacă ar fi să extrag o morală, alta, imi amintesc de una citită zilele trecute pe net și anume că Grinch nu ura Crăciunul ci oamenii care ii distruseseră speranța, voioșia și increderea. Oamenii răi sau distructivi sunt in genere oamenii nefericiți, iar cheia către sufletul lor cred că este, de multe ori, in iubire și bunătate. Lecții prețioase pe care le puteți da copiilor, dar și adulților chiar și la acest film, trebuie doar să vă luați un bilet de cinema și un popcorn aromat și să vă bucurați de Grinch.

Follow:
urbandiva
urbandiva

Fără poezie, viața e pustiu!:)

Find me on: Web | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Looking for Something?